حداقل سبد معیشت اظهارشد/ نماینده کارگری چه او گفت؟
نماینده کارگران در شورای عالی کار اظهار کرد: اختلافی که درمورد رقم سبد معیشت گروه کارگری و کارفرمایی تشکیل شده در نحوه محاسبه قیمت کالاهاست. اصرار دولت بر این است که در همه اقلام، حداقل قیمتهای اظهار شده مورد محاسبه قرار گیرد ولی گروه کارگری معتقد است که در این عرصه باید قیمتهای متوسط بازار مورد نظر قرار گیرد چون امکان تهیه همه اقلام مصرفی در بازار نیست و یکسری از اقلام خوراکی با قیمت متوسط بازار تامین میشود.
به نقل از کار و کارگر، محسن باقری او گفت: اکنون مرجعیت مرکز آمار و انستیتوی تغذیه در مذاکرات پذیرفته شده اما در خصوص قیمت، نظر گروه کارفرمایی و دولت این است که باید قیمتهای حداقلی مورد نظر قرار گیرد در حالیکه ملاک عمل ما متوسط قیمتها است.
عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار افزود: گروه کارگری سبد مطلوب غذایی جامعه ایرانی را در قیمت متوسط اقلام مرکز آمار ضرب کرده است. عدد نهایی ما با ملاک قراردادن دهک چهارم ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان استخراج شده است.
این سبد پیشنهادی نمایندگان کارگری است و اقلام آن نیز غنی شده است. او گفت: ضریب اهمیت خوراکیها در کل سبد هزینههای زندگی ۳۸.۹درصد است که با اعمال این ضریب در مصرف متوسط دهک چهارم سرزمین، در یک خانوار با سپس ۳.۳ نفری، به طور طبیعی عدد ۱۹ میلیون و ۵۰۰هزار تومان به دست میآید.
این فعال کارگری در ادامه گفت: ما قیمتهای معقولی را برای محاسبات اظهار کردیم.
روزنامه کار و کارگر نوشت:برای مثال در عرصه نان همان قیمت کیلویی ۶هزار تومانی را نقل کردیم که اتحادیه صنف نانواییهای سرزمین اظهار کرده است. تعداد بسیاری از اقلام از نظر نرخ حداقلی اظهار کشوری میشود و در صورت تحول تعزیرات با آنها برخورد میکند و حالت آنها اشکار بوده و اختلافی نمیتوان روی قیمت آنها داشت. وی تصریح کرد: دولت در چند قلم جزئی با ما اختلاف دارد و برای این اختلاف در چند قلم جزئی نباید زیر توافق روی کلیت این سبد که به خوبی محاسبه شده است، بزنیم و زیر سوال ببریم. باقری با گفتن برخی جزئیات اقلام ملزوم او گفت: اقلامی همانند چای را ما امسال به سبد اضافه کردیم که اقلامی پرمصرف است.
مغزهای خوراکی همانند بادام، پسته و… را در مقدار اشکار اضافه کردیم و در او گفت و گو قند و شکر با دقت به حساسیت روی بیماری قند، از ۳۰ گرم قند و شکر روزانه، نزدیک به یک سوم (۱۰ گرم) آن را به میوهجات خشک شیرین جانشین قند همانند توت و انجیر خشک و… تعلق دادیم. ضمن این که در او گفت و گو نان نیز ۴۰درصد کل نان را سبوسدار تعیین کردیم. ضمن این که تنوع میوهجات در سبد زیاد تر شد و برخلاف قبل که فقط پرتقال و سیب می بود، اقلامی همانند انار، هندوانه، خربزه و موز را نیز در مقدار محدود و مشخصی به سیب و پرتقال در سبد مصرفی خانوار کارگری اضافه کردیم.
عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار تهران اضافه کرد: در او گفت و گو لبنیات نیز تکمیل کل سبد شامل شیر، دوغ و ماست و… مورد نظر می بود.
در روغنها علاوه بر روغن مایع و جامد، کره اضافه شده و در او گفت و گو گوشت سفید نیز ۱۷درصد از کل گوشت سفید را به جای مرغ و… به گوشت ماهی و آبزیان تعلق دادیم که مبنای علمی در تغذیه نیروی کار دارد. نماینده کارگران در شورای عالی کار ابراز امیدواری کرد: با دقت به آنکه در کلیات و برخی مبانی، سپس خانوار و دهک چهارم اتفاق نظر حاصل شده در جلسه بعدی، دیدگاههای گروه کارگری و کارفرمایی به هم نزدیک شود.
منبع