غذای ایرانی چقدر به مذاق خارجی‌ها خوش می‌آید؟

غذای ایرانی چه مقدار به مذاق خارجی‌ها خوش می‌آید؟

[ad_1]

 مدتی پیش لواشک ایرانی و ترکیب آن با انار و سس انار به یکی از ترندهای تیک تاک تبدیل شده می بود و بلاگرهای غذا در سوپرمارکت‌های ایرانی شهر خود در به در به جستوجو لواشک بودند.

حتی یک سوپرمارکت در نروژ که صاحبش ایرانی می بود در عرض ۲۳ دقیقه کل لواشک‌هایش فروش رفت. سپس از آن یکی از تسترها و بلاگرهای معروف آمریکایی از طریق آمازون گوجه سبز خواست داد و ویدئوی امتحان کردن آن بازدید بالایی گرفت. در این گزارش چرخی در شبکه‌های اجتماعی زدیم تا ببینیم نظر خارجی‌ها درمورد دیگر غذاها و خوراکی‌های ایرانی چیست.

زیاد تر بخوانید: آوازه «لواشک» در شمال اروپا/ اسامی جالبی که روی این محصول ایرانی گذاشتند

غذا و میوه ترش آنچنان در بین غربی‌ها و حتی مردم آسیای شرقی محبوب نیست. چه لواشک باشد چه دوغ آبعلی. اما گوجه سبز برای مزه تازه و ترد بودنش محبوبیت بسیاری اشکار کرده است. این میوه در بازارهای آمریکایی و اروپایی به آلوی ترش ایرانی یا آلوی خام ایرانی معروف است اما کشورهای دوست و همسایه در کامنت‌ها به این اسم معترض می باشند و می‌گویند این میوه ایرانی نیست.

گوجه سبز در فلسطین، سوریه، فیلیپین، ترکیه، لبنان و ارمنستان هم محبوب است اما فیلیپینی‌ها برخلاف ما و دیگر کشورها به جای این که آن را با نمک بخورند، ترکیب فرد دیگر را ترجیح خواهند داد. برخی از آن‌ها گوجه سبز را با فلفل خشک، نمک و سس ماهی و خمیر میگو می‌خورند. برخی دیگرشان هم ترجیح خواهند داد آن را در شکر و سس خرچنگ برای ساعتی بخوابانند و سپس میل کنند.

برخی آمریکایی‌ها مزه گوجه سبز را به میوه‌ای به اسم سیب رز تشبیه کرده‌اند. سیب رز یا رز اپل که میوه‌ای مالزیایی است هیچ شباهتی به سیب‌های معمولی ندارد. همانند یک گلابی کوچک و قرمز رنگ است، همانند گوجه سبز ترد و آبدار است اما مزه شیرین‌تری نسیت به آن دارد.

برخی آمریکایی‌ها هم سپس از امتحان کردن گوجه سبز آن را با مزه سیب ترش قیاس کرده‌اند. اینطور که از ویدئوها بر می‌آید، فصل گوجه سبز که می‌رسد همه سوپر مارکت‌های ایرانی آن را در مغازه‌های خود حاضر می‌کنند. چاقاله بادام هم کم کم در حال شناخته شدن بین خارجی‌ها است اما بیشترشان ترجیح خواهند داد ندانند مزه بادام نرسیده چطور است. 

بچه‌های خارجی لواشک دوست ندارند

 یکی از ویدئوهای جالبی که در یوتیوب از امتحان کردن غذای ایرانی وجود دارد، ویدئوهایی می باشند که یک سری کودک از ملیت‌های گوناگون را می‌نشانند و خوراکی‌های ایرانی را به خوردشان خواهند داد. در یکی از این ویدئوها که شش میلیون بازدید داشته است ابتدا به آن‌ها شربت خاکشیر تعارف می‌شود. می‌توان او گفت خوششان می‌آید. سپس از آن خورشت ریواس با برنج جلویشان گذاشته می‌شود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

به جز یک کودک مکزیکی، هیچ کدام از آن‌ها طرفدار این خورشت نیستند. یکی از دختربچه‌های هندی در توصیف مزه آن می‌گوید: «مزه‌ای که سپس از خوردن آن در دهنم حس کردم چیزی همانند خیارشور روی همبرگر است.» در ویدئویی دیگر از همین مجموعه، بچه‌ها خوراکی‌های ایرانی را امتحان می‌کنند. برعکس اکثر بچه‌های ایرانی، هیچ کدام از آن‌ها مقصد از خوردن لواشک و لذت بردن از آن را نمی‌فهمند.

به نظرشان چندش‌آور است. یکی از آن‌ها آنقدر نسبت به لواشک بی اعتنا است که با آن هواپیمای کاغذی (یا بهتر است بگوییم لواشکی) درست می‌کند و آن را به آن طرف سالن پرتاب می‌کند. سپس از آن چای با نبات زعفرانی را امتحان می‌کنند. یکی از آن‌ها با شگفتی به رشته‌های زعفران درون نبات نگاه می‌کند و می‌پرسد: «این خون است؟» آنچنان علاقه‌ای هم به چای ندارند. نبات را به درون چای می‌برند و سپس نبات را همانند آبنبات می‌خورند. 

«چرا ما آمریکایی‌ها در غذا میوه نمی‌ریزیم؟»

سه مرد آمریکایی در مجموعه‌ای از ویدئوها، اوبر (تاکسی اینترنتی همانند اسنپ) می‌گیرند و پیشنهادات هوس انگیزی به راننده‌ها خواهند داد. آن‌ها به راننده‌ها که اکثرا آمریکایی نیستند نظر خواهند داد تا به حساب خودشان به یک رستوران از ملیت راننده بروند و هر چه را می‌شود امتحان کنند. در یکی از این ویدئوها تورشان به یک راننده ایرانی ارمنی می‌خورد. اسم او آرتین است و سال‌ها پیش با همسرش به آمریکا آمده و بعدها خانواده خودش و خانواده همسرش را هم به آمریکا می‌آورد.

او نظر یوتیوبرها را قبول می‌کند و آن‌ها را به یک رستوران ایرانی به اسم شیراز در لس آنجلس می‌برد. خوشبختانه یوتیوبرها زیاد خوش غذا بودند و تقریبا هر چه در منو می بود خواست دادند. ابتدا مقداری تربچه و ریحان که روی میز بوده را امتحان می‌کنند. سپس دوغ می‌آید و به نظرشان مزه آب ماست می‌دهد. سپس برایشان آلبالو پلو، زرشک پلو، خرما پلو و برنج دم شده با خلال پوست پرتقال می‌آورند.

وجود میوه در غذا به خصوص برنج برایشان به شدت شگفت است اما استقبال خوبی می‌کنند و برایشان سوال است که چرا آمریکایی‌ها از میوه در غذا منفعت گیری نمی‌کنند. سپس از این‌ها نوبت انواع کباب است. یکی از آن‌ها سپس از خوردن کباب کوبیده می‌گوید:

« اکنون که این کباب را خوردم از دست همه گوشت‌هایی که تا به امروز خوردم غمگین و عصبانی‌ام. چون که حس می‌کنم به قدر کافی تلاش نکرده بودند تا خوشمزه باشند.» با بستنی و زولبیا و بامیه و چای این وعده را همه می‌کنند و با شکمی پر و راضی به خانه‌هایشان برمی‌گردند. این ویدئو نزدیک به ده میلیون بار در یوتیوب دیده شده است.

[ad_2]

منبع