با این نوشیدنی ۸ کیلو کاهش وزن را تجربه کنید

با این نوشیدنی ۸ کیلو افت وزن را توانایی کنید

منشأ منفعت گیری از آن در حوزه سلامت زیاد دور است و بقراط از آن برای درمان زخم‌ها، تب و زخم‌های پوستی منفعت گیری می‌کرد و نتایج تجربی تحقیق جاری، به این نوشته پرداخته است که آیا سرکه سیب می‌تواند برای افت وزن، افت سطح گلوکز خون و افت چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید) موثر باشد یا خیر.

نتایج مشخص می کند که سرکه سیب می‌تواند هر سه مورد را افت دهد اما امکان پذیر مصرف نوشیدنی سرکه سیببه سادگی به‌طور روزانه مقدور نباشد. گروهی از دانشمندان در لبنان کارآزمایی بالینی اتفاقی دوسوکور خود را روی گروهی از جوانان دارای اضافه وزن و چاق در سنین ۱۲ تا ۲۵ سال انجام دادند.

محققان به‌طور اتفاقی ۳۰ شرکت‌کننده را در یکی از چهار گروه قرار دادند؛ به شرکت‌کنندگان دستور داده شد که هر روز صبح قبل از خوردن هر چیز فرد دیگر به زمان ۱۲ هفته، پنج، ۱۰ یا ۱۵ میلی‌لیتر سرکه سیب رقیق شده در ۲۵۰ میلی‌لیتر آب مصرف کنند.

گروه کنترل، نوشیدنی غیرفعال (دارونما) ساخته شده از اسید لاکتیک اضافه شده به آب مصرف کردند تا ظاهر و طعمی شبیه داشته باشند. طبق معمول این نوع مطالعه شواهدی با کیفیت بالا اراعه می‌دهد چون می‌تواند علت و معلول را نشان دهد یعنی مداخله (در این مورد سرکه سیب) به یک نتیجه خاص منجر می‌شود. این مطالعه این چنین دوسوکور می بود، به این معنی که نه شرکت‌کنندگان و نه دانشمندانی که در جمع‌آوری داده‌ها شرکت داشتند نمی‌دانستند چه فردی در کدام گروه است.

محققان دریافتند که افراد دارای اضافه وزن با مصرف سرکه به‌طور متوسط ۶ تا هشت کیلوگرم وزن در سه ماه از دست دادند. نتایج تحقیق جاری نشان داد که مصرف سرکه سیب به‌طور روزانه به افراد دارای اضافه وزن پشتیبانی می‌کند تا در سه ماه هشت کیلوگرم وزن کم کنند.

نتایج تحقیقات نوشیدن آب تخمیر شده سیب‌های له شده را با افت وزن مرتبط کرده است و اشکار شد که یک دوز ۱۵ میلی‌لیتری قبل از صبحانه این چنین شاخص توده بدن، سطح قند خون و کلسترول را افت می‌دهد.

این تحقیق، تجزیه و تحلیل کرد که چطور سه مقدار گوناگون سرکه بر وزن  افراد دارای اضافه وزن یا چاق تاثییر می‌گذارد. محققان گفتن کردند که سرکه سیب می تواند مکملی امیدبخش برای چاقی باشد که عوارض جانبی ندارد.

فدراسیون جهانی چاقی پیش‌بینی کرده است که بیشتر از نیمی از جمعیت جهان تا سال ۲۰۳۵ دارای اضافه وزن یا چاق خواهند می بود. از سال ۱۹۷۵، نرخ چاقی در جهان تقریبا سه برابر شده است و امید داریم که نوشیدن سرکه سیب راهی ساده و مقرون به صرفه برای پشتیبانی به مقابله با این بحران باشد.

محقق ارشد این تحقیق، دکتر رونی ابوخلیل، از دانشگاه روح القدس کاسلیک در لبنان او گفت: «این نتایج مشخص می کند که سرکه سیب امکان پذیر مزایای بالقوه‌ای در بهبود پارامترهای متابولیک مرتبط با چاقی و اختلالات متابولیک در افراد چاق داشته باشد».

او گفت: نتایج امکان پذیر به پیشنهاد‌های مبتنی بر شواهد برای منفعت گیری از سرکه سیب به‌گفتن مداخله غذایی در مدیریت چاقی پشتیبانی کند. این مطالعه می‌تواند تحقیقات زیاد تر در این عرصه را تحریک کند و دانشمندان را به بازدید مکانیسم‌های اساسی و انجام مطالعات شبیه در دیگر موارد و جمعیت‌ها تشویق کند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

سرکه سیب می‌تواند مکمل ضد چاقی امیدوارکننده‌ای باشد که هیچ عارضه جانبی تشکیل نمی‌کند.

این مطالعه سرکه سیب را با ۱۲۰ جوان که به چهار گروه تقسیم شده بودند مورد آزمایش قرار داد. شرکت‌کنندگان، متشکل از ۴۶ مرد و ۷۴ زن با میانگین سنی ۱۷ سال، همه انها دارای اضافه وزن یا چاق با شاخص توده بدنی بین ۲۷ تا ۳۴ بودند.

به زمان ۱۲ هفته، سه گروه اول، دوز روزانه سرکه سیب را قبل از صبحانه مصرف کردند که مقادیر آن از پنج، ۱۰ یا ۱۵ میلی‌لیتر متغیر می بود. به گروه چهارم نوشیدنی دارونما داده شد.

آنان قولهای غذایی خود را در دفترچه غذایی ثبت کردند و جزئیاتی را در رابطه عادات ورزشی خود به اشتراک گذاشتند. در طول مطالعه، به‌طور متوسط ۶ تا هشت کیلوگرم از دست دادند و شاخص توده بدنی آنان بر پایه مقدار سرکه مصرفی آنان ۲.۷ تا سه امتیاز افت یافت.

افرادی که بیشترین دوز ۱۵ میلی‌لیتری را دریافت کردند، بعد از ۱۲ هفته بیشترین افت وزن و شاخص توده بدنی را مشاهده کردند که از میانگین ۷۷ کیلوگرم به مقداری بیشتر از ۷۰ کیلوگرم رسید. با دوز ۱۰ میلی‌لیتر، میانگین وزن از ۷۹ کیلوگرم به ۷۲ کیلوگرم رسید و در پنج میلی‌لیتر، از ۷۹ به ۷۴ کیلوگرم افت یافت.

شاخص توده بدنی آنان نیز از ۳۱ به نزدیک  ۲۷ افت یافت یقیناً این افت بر پایه مقدار مصرف سرکه می بود. هر سه مقدار گوناگون سرکه سیب بر اندازه‌گیری دور کمر و باسن و نسبت چربی بدن تاثییر می‌گذارد.

محققان این چنین دریافتند که سرکه سیب، گلوکز خون، تری گلیسیرید (نوعی چربی) و کلسترول را افت می‌دهد.

ابوخلیل خاطرنشان کرد: «نمونه مطالعه کوچک می بود، به این علت به‌طور بالقوه تعمیم یافته‌ها محدود می‌شود و یک دوره ۱۲ هفته‌ای برای سنجش عوارض جانبی احتمالی درازمدت سرکه سیب کافی نیست.»

این نتایج مشخص می کند که سرکه سیب امکان پذیر مزایای بالقوه‌ای در بهبود پارامترهای متابولیک مرتبط با چاقی و اختلالات متابولیک در افراد چاق داشته باشد.

او گفت: این پژوهش می‌تواند تحقیقات زیاد تر در این عرصه را تحریک کند و دانشمندان را به کشف مکانیسم های اساسی و انجام مطالعات شبیه در دیگر جمعیت ها ترغیب کند.

در حالی که در این مطالعه، مداخله طراحی امکان سنجی و اثربخشی را برای تشویق آزمایش‌های زیاد تر طراحی شده برای برسی مقیاس‌پذیری و کاربردهای گسترده‌تر نشان داده است، در این مرحله باید در رابطه تعمیم‌پذیری احتیاط کرد.

نتیجه‌گیری در رابطه اثرات جدا گانه سرکه سیب بر نتایج مشاهده شده است و تحقیقات زیاد تر در این عرصه باید شامل گزارش دقیق یادآوری رژیم غذایی یا دریافت تغذیه برای توضیح هرگونه عوامل مخدوش کننده بالقوه باشد و آزمایش‌های توضیحی آینده مکانیسم‌های تاثییر بر نشانگرهای بیوشیمیایی (لیپیدها و گلوکز خون) را علاوه بر افت وزن زیاد تر روشن خواهد کرد.

نتایج این تحقیق در نشریه BMJ Nutrition, Prevention & Health انتشار شده است.



منبع