نان پیتزایی

نان پیتزایی؛ یک شام یا عصرانه خوشمزه

[ad_1]

مواد ملزوم

تخم مرغ: ۲ عدد

آب گرم: ۳۰۰ میلی لیتر

شیر گرم: ۳۰۰ میلی لیتر

پودر خمیر مایه سریع: ۷ گرم

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

آرد گندم: ۴۵۰ گرم

سوسیس یا کوکتل: ۳ عدد

پنیر پیتزا رنده شده: ۱ لیوان

پیازچه: ۳ شاخه

فلفل دلمه‌ای رنگی: ۱ عدد

روغن: به مقدار ملزوم

نحوه تهیه

برای درست کردن این نان پیتزایی خوشمزه و آسان ابتدا تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه مناسب بشکنید، سپس نمک، شکر، پودر خمیر مایه، شیر و آب گرم را به آن اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید. در مرحله سپس آرد را اضافه کنید و مواد را با همزن دستی هم بزنید تا آرد کاملا مخلوط شود. اکنون روی ظرف را بپوشانید و در دمای محیط قرار بدهید تا خمیر ۳۰ دقیقه استراحت کند. در این فاصله سوسیس، فلفل دلمه‌ای و پیازچه را به طور نگینی خرد کنید و همراه با پنیر پیتزا داخل خمیر استراحت کرده بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا مواد خوب با خمیر مخلوط شود. یک مایه تابه را نچسب را آماده کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مقداری روغن داخل ماهی تابه بریزید در حدی که کف ماهی تابه چرب شود. اکنون به اندازه یک ملاقه از خمیر بردارید و داخل ماهی تابه بریزید. درب ماهی تابه را ببندید و اجازه بدهید یک طرف نان با حرارت کم بپزد و سرخ شود، سپس نان را برگردانید و صبر کنید تا سمت دیگر نان هم سرخ شود. همه نان‌ها را به این ترتیب سرخ کنید. اکنون نان پیتزایی خوشمزه و سالم خانگی شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم پخت نان در منزل

خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و … از آن منفعت گیری می‌شود. منفعت گیری از پودر خمیر مایه در خمیر علتتولید گاز کربنیک و مواد آلی می‌شود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می‌کند. پودر خمیر مایه را می‌توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. بعد از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه سپس از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد؛ به این علت بهتر است آن را به اندازه‌ای که مصرف دارید، خریداری کنید.

مصرف مخمر نان یا پودر خمیر مایه علتمی‌شود آنزیمی به نام فیتاز تشکیل شود که علتتجزیه اسید فیتیک می‌شود؛ به این علت اسید با املاح بالا ترکیبی تشکیل نمی‌کند و به این ترتیب املاح جذب می‌شود. اگر از جوش شیرین به جای پودر مخمر منفعت گیری کنید، ph مناسب خمیر تحول می‌کند و میکرواورگانیسم‌ها در این محیط قادر به تجزیه نخواهند می بود و درنتیجه جذب املاح مختل می‌شود. منفعت گیری از جوش شیرین در خمیر نان علتاختلال جذب آهن و کم خونی، پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی، اختلال در فعالیت‌های گوارشی، افزایش اسید معده و بیماری‌های روده‌ای می‌شود؛ به این علت اکیدا پیشنهاد می‌شود که هیچ زمان به جای منفعت گیری از مخمر در نان از جوش شیرین منفعت گیری نکنید؛ چون جوش شیرین اثرات مخربی بر سلامت بدن دارد.

برای فعال شدم خمیر مایه ابتدا ۱ قاشق مرباخوری از خمیر مایه را همراه با ۱ قاشق مرباخوری شکر در ۱ پیمانه آب ولرم حل کنید. برای این کار حتما از ظرف چینی یا پلاستکی وبرای هم زدن قاشق چوبی یا پلاستیکی منفعت گیری کنید. ظرف را نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یک جای ثابت نگه دارید. هنگامی روی آب سپس از این زمان کف کرد و پفی شد؛ یعنی خمیر مایه فعال شده است. از نشانه‌های ور آمدن خمیر این است که اگر با انگشت روی آن را سختی بدهید، جای انگشت روی خمیر باقی می‌ماند و اگر خمیر ور نیاید، نان سنگین می‌شود.

انواع آرد‌های مناسب برای تهیه نان شامل آرد جو، آرد گندم، آرد سفید، آرد گندم سبوس‌دار، آرد ذرت و آرد ارزن است. مسئله مهمی که در رابطه آرد باید به آن دقت داشته باشید، این است که کیفیت آرد‌های حاضر در بازار متفاوت است. به همین علت مشابه با کیفیت آرد امکان پذیر مقدار آن کم‌تر یا بیش‌تر از مقداری شود که در دستور حرف های شده است؛ به این علت موقع اضافه کردن آرد به این قضیه دقت داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و تا این مدت مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر مقدار آرد را مطابق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما تا این مدت به دست میچسبد؛ یعنی باید مقداری بیش‌تر به آن آرد اضافه کنید؛ به این علت شما همیشه مقدار آردی را که در دستور حرف های شده است، تهیه کنید؛ ولی امکان پذیر این مقدار باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد شود.

[ad_2]

منبع

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.