سالاد نودل با سس مخصوص
مواد ملزوم
نودل: ۲ بسته
کاهو پیچ: ۱ عدد
هویج بزرگ: ۱ عدد
خیارشور: ۶ عدد
ذرت پخته: ۱ پیمانه
نخود فرنگی پخته: ۱ پیمانه
ژامبون مرغ یا گوشت: ۱۰۰ گرم
مواد ملزوم برای تهیه سس
سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
ماست چکیده یا هم زده: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۱ حبه
شوید: ۲ شاخه
خیارشور کوچک: ۳ عدد
آب خیارشور: یک هشتم پیمانه
آب لیمو ترش: ۳ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: نصف قاشق مرباخوری
آویشن: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
نحوه تهیه
برای اغاز کار کاهو پیچ را خوب بشویید و به چهار تکه مساوی تقسیم کنید، سپس تکههای کاهو را داخل یک کاسه آب سرد و نمک بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند، سپس کاهو را آبکش کنید تا آبش برود و خشک بشود و سپس کاهو را به طور نواری خرد کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. در مرحله سپس خیارشور، هویج پخته و ژامبون را به طور نگینی خرد کنید و به کاهوی خرد شده اضافه کنید. نخود فرنگی و ذرت پخته را هم به مواد بالا اضافه کنید و ظرف سالاد را فعلا کنار بگذارید.
برای درست کردن سس اختصاصی این سالاد کافی است سس مایونز، ماست، خیارشور، سیر، شوید، آب خیارشور، آب لیمو ترش، نعناع خشک، آویشن و فلفل سیاه را داخل دستگاه غذاساز یا پارچ مخلوطکن بریزید و دستگاه را به زمان ۱ دقیقه روشن کنید تا مواد کاملا پوره شوند و یک سس غلیظ داشته باشید.
در مرحله آخر ۲ بسته نودل را همراه با ادویه مخصوص داخل یک کاسه بزرگ آب جوش بریزید و سر کاسه را بپوشانید و اجازه بدهید ۳ دقیقه بماند، سپس نودلهای نرم شده را از داخل آب جوش خارج کنید و به ظرف سالاد اضافه کنید. اکنون سسی را که آماده کردهاید، روی مواد سالاد بریزید و با پشتیبانی دو قاشق سالاد را هم بزنید و کاملا زیر و رو کنید تا سس با همه مواد ترکیب بشود. ظرف سالاد را به زمان ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید، سپس سالاد نودل خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ همیشه هنگامی در تهیه غذا یا سالاد سس مایونز جزو مواد اولیه است، عدهای میپرسند، آیا میبشود به جای آن از ماست منفعت گیری کرد؟ این قضیه تا حدودی سلیقهای است. اگر منع مصرف دارید یا این که برای کالری بالای سس مایونز تمایلی به منفعت گیری از آن را ندارید، میتوانید ماست چکیده یا پرچرب را جانشین کنید؛ اما ماست طبق معمولً آب میاندازد؛ به این علت پیشنهاد میبشود برای مهمانیها این کار را انجام ندهید. این چنین میتوانید مقدار سس مایونز را نصف کنید و ماست پر چرب را با آن مخلوط کنید.
۲ ـ ذرت یکی از دانههای خوراکی زیاد خوشمزه و پر طرفدار است که در آشپزی کاربرد بسیاری دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشیها منفعت گیری میبشود. ما طبق معمول ذرت را به طور قوطیهای کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به طور منجمد و نیمپز از فروشگاههای سبزیجات تهیه میکنیم. اگر برای تهیه ذرت از خود بلال منفعت گیری میکنید، باید بدانید که بهترین بلال برای تهیه ذرت، بلالهای معروف به ذرت مکزیکی می باشند که در مغازههای ترهبار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانههای درشت؛ شفاف و زیاد نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و منفعت گیری در انواع غذا مناسب می باشند. دانههای این نوع بلال به رنگ زرد روشن می باشند و تیره نمیشوند.
۳ ـ اگر برای تهیه این سالاد از کنسرو نخود فرنگی و ذرت منفعت گیری میکنید، فراموش نکنید که حتما قوطی کنسرو را قبل از مصرف به زمان ۲۰ دقیقه با آب داغ بجوشانید.
۴ ـ زمان زمان جوشاندن نودل با دقت به برند و بستهبندی آن متفاوت است، به این علت حتما به زمان ملزوم برای جوشاندن که روی بستهبندی نودل درج شده است، دقت کنید.
منبع