چه میو‌ه‌هایی برای کاهش وزن مفیدند؟

چه میو‌ه‌هایی برای افت وزن مفیدند؟

[ad_1]

میوه‌‌ها به این علت که از فیبر و آب سرشارند، علتحس سیری خواهد شد و گمان پرخوری را افت می‌د‌هند. گریپ‌فروت، آووکادو و هنداونه از بهترین میوه‌‌ها برای افت وزن‌ به‌شمار می‌روال.

برای افت وزن کدام میوه‌ها بهترند؟

میوه‌ها از آنتی‌اکسیدان‌‌ها، ویتامین‌ها،‌ مواد معدنی و فیبر‌ها سرشارند که برای سلامت کلی بدن هم سودمند‌ند. طبق معمول ۸۰ تا ۹۰ درصد میوه‌ها  را آب راه اندازی می‌دهد. شکر طبیعی حاضر در آن‌ها هم هوس شما برای خوردن شیرینی را از بین بردن می‌کند. فیبر حاضر در میوه‌‌ها هم به سلامت دستگاه گوارش پشتیبانی می‌کند. محتوای بالای آب و فیبر حاضر در میوه‌ها پشتیبانی می‌‌کند حس سیری کنید، به این علت به گمان زیاد کمتر غذا خواهید خورد.

تعداد بسیاری از میوه به‌گفتن «ابرغذا‌ها» یا مواد غذایی سرشار از مواد مغذی معارفه خواهد شد، چون در سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها تاثیرات مثبتی دارند.

این مواد مغذی را باید در بخشی از رژیم غذایی متعادل که شامل میوه‌‌ها، سبزیجات، غلات کامل، لبنیات و پروتئین بدون چربی است قرار داد.

میو‌ه‌ها شاخص گلیسمی را افت خواهند داد

شاخص گلیسمی یا جی‌آی (GI) شدت شکسته‌شدن کربو‌هیدرات‌ها و تاثییر بر سطح گلوکز (قند) خون را تعیین می‌‌کند. مواد غذایی با گلیسمی بالا به شدت هضم خواهد شد و افزایش قند خون را به جستوجو خواهند داشت.

غذاهای دارای شاخص گلیسمی پایین‌تر همانند میوه‌ها، به آرامی هضم خواهد شد که مانع افزایش سریع سطح قند خون می‌بشود و برای زمان طویل‌تری حس سیری می‌کنید.

میوه‌هایی که شاخص گلیسمی پایین‌تری دارند، کالری کمتر و فیبر و آب بیشتری دارند که به افت وزن پشتیبانی می‌کنند.

برخی از این میوه‌ها عبارت هستند از:

گریپ‌فروت: نصف یک گریپ‌فروت ۵۳ کالری، ۱۲ گرم شکر،‌ تقریبا دو گرم فیبر و ۹۱ درصد آب دارد. نتایج تحقیقات از تاثییر خوردن گریپ‌فروت تازه بر افت وزن خبر می‌دهد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

سیب: یک سیب متوسط ۹۵ کالری، ۱۹ گرم شکر و ۳ گرم فیبر دارد. غذاهای پر فیبر با شاخص گلیسمی پایین همانند سیب می‌توانند افزایش قند خون را افت دهند و به افت وزن پشتیبانی کنند.

آووکادو: یک آووکادوی متوسط نزدیک به ۲۴۰ کالری دارد. با این حال، آووکادو قند زیاد مقداری دارد، فقط نزدیک به ۰.۴ گرم در هر میوه. خوردن آووکادو به‌طور منظم، به افت وزن پشتیبانی می‌کند.

گلابی: یک گلابی متوسط ۱۰۰ کالری، ۱۷ گرم شکر و ۵.۵ گرم فیبر دارد. گلابی‌ها یکی از بهترین غذاهای حاوی فیبر بالا و شاخص گلیسمی پایین برای جلوگیری از افزایش قند خون و افزایش وزن به شمار می‌روال.

تمشک: یک فنجان تمشک نزدیک به ۶۴ کالری، ۵ گرم شکر، ۸ گرم فیبر و نزدیک به ۸۶ درصد آب دارد. ترکیب پر فیبر و کم‌کالری تمشک به کنترل گرسنگی و وزن پشتیبانی می‌کند.

پرتقال: یک پرتقال حاوی نزدیک به ۶۲ کالری، ۱۲ گرم شکر و ۳ گرم فیبر است. این میوه این چنین نزدیک به ۸۷ درصد آب دارد. فلاونوئیدهای مرکبات در کنترل چاقی موثرند.

توت فرنگی: در یک فنجان توت فرنگی نزدیک به ۵۳ کالری، ۸ گرم شکر و ۳ گرم فیبر وجود دارد و ۹۱ درصد آن آب است.

موز: یک موز متوسط نزدیک به ۱۰۵ کالری، ۱۴ گرم شکر و ۳ گرم فیبر دارد و نزدیک به ۷۵ درصد آن آب است. تحقیقات مشخص می کند که موز به افزایش وزن کمتری منجر می‌بشود، اما این رابطه درمورد سیب، گلابی و توت فرنگی چندان قوی نیست.

هلو: یک هلو متوسط نزدیک به ۵۹ کالری، ۱۳ گرم شکر و ۲ گرم فیبر دارد و محتوای آب آن ۸۹ درصد است.

طالبی: یک فنجان طالبی تقریبا ۶۰ کالری، ۱۴ گرم شکر و ۲ گرم فیبر دارد. بیشتر از ۹۰ درصد یک طالبی‌ را آب راه اندازی می‌دهد.

کیوی: یک کیوی نزدیک به ۴۲ کالری، ۶ گرم شکر، ۲ گرم فیبر و ۸۴ درصد آب دارد. تحقیقات مشخص می کند که کیوی می‌تواند در کنترل وزن سودمند باشد.

میو‌‌ه‌ها با شاخص گلیسمی بالاتر

برخی از میوه‌ها شاخص گلیسمی بالاتری دارند‌، اما اگر در حد اعتدال مصرف شوند هم چنان پشتیبان خوبی برای کنترل وزن به‌شمار می‌روال.

یک فنجان هندوانه نزدیک به ۴۶ کالری و ۹ گرم شکر دارد. این چنین نزدیک به ۹۲ درصد آن آب است، اما کمتر از یک گرم فیبر دارد. محتوای بالای آب آن می‌تواند به افت گرسنگی برای چند ساعت پشتیبانی کند. به همین علت هندوانه جانشین سالمی برای بین‌قولهای فراوری‌شده است.

یک فنجان آناناس نزدیک به ۸۳ کالری، ۱۶ گرم شکر و ۲ گرم فیبر دارد، به علاوه ۸۶ درصد آن آب است. امکان پذیر شاخص گلیسمی بالاتری داشته باشد، اما در حس سیری موثر است و جانشین سالمی برای تنقلات شیرین فراوری‌شده است.

تاثییر میو‌ه‌‌ها بر افت وزن

افت وزن در پی مصرف کالری کمتر تشکیل می‌بشود، به این علت افزودن میوه‌ها تنها راه چاره نیست. 

بزرگسالان باید روزانه ۱.۵ تا ۲.۵ فنجان میوه مصرف کنند. هیچ مدرکی مبنی بر این که خوردن میوه در زمان خاصی از روز به افت وزن پشتیبانی می‌کند وجود ندارد. اما میوه‌های کامل به گمان قوی گرسنگی را رفع می‌کنند و قند خون را هم افزایش نمی‌دهند.

میوه‌های کامل و تازه را به‌گفتن بین‌وعده مصرف کنید. میوه را به مواد غذایی همانند غلات، بلغور جو دوسر و ماست اضافه کنید. اسموتی‌های میوه هم یکی دیگر از گزینه‌‌ها است، اما مواظب میو‌ه‌های پرکالری باشید.

خوردن بیشتر از حد میوه به‌طور کلی پیشنهاد نمی‌بشود، میو‌ه‌ها می‌توانند به علت فیبر بالای حاضر علتناراحتی‌های گوارشی شوند. به این علت در مصرف آن‌ها زیاده‌وری نکنید.

به‌طور کلی رژیم غذایی متعادل با سبزیجات، میوه‌‌‌‌ها، غلات کامل، لبنیات، پروتئین بدون چربی در کنار ورزش منظم پیشنهاد می‌بشود، چون هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی‌تواند به افت وزن در ناحیه خاصی از بدن منجر بشود.

[ad_2]

منبع