خوراکی کپک زده را کاملا دور بیاندازیم یا فقط کپک روی آنرا جدا کنیم؟

خوراکی کپک زده را کاملا دور بیاندازیم یا فقط کپک روی آنرا جدا کنیم؟

محمد هاشمی می‌گوید: «کپک‌ها از دسته قارچ‌ها می باشند که در شرایط خاص می‌توانند مواد غذایی را آلوده کنند، زیاد تر کپک‌هایی که روی مواد غذایی رشد می‌کنند خطر چندانی ندارند، اما برخی از کپک‌ها می باشند که سمی با گفتن مایکوتوکسین از خودشان ترشح می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «این سم می‌تواند علائم مسمومیت یا درجات مختلفی از آلرژی را پدید بیاورد، یکی از مایکوتوکسین‌های خطرناک سمی هست به نام آفلاتوکسین، این سم خاصیت سرطان‌زایی دارد و ما باید به شدت از مصرف آن پرهیز کنیم.»

دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی گفتن می‌کند: «برای این‌که ما از مصرف غذای کپک زده پرهیز کنیم، نحوه انتخاب، خرید و نگهداری مواد غذایی زیاد مهم می باشند، خوراکی‌هایی که تحول رنگ دادند، مرطوب می باشند، بسته‌بندی‌های کثیف و بازشده دارند خریداری نکنیم، این چنین نگهداری مواد خوراکی باید تحت شرایط خاص خودش باشد؛ آجیل‌ها، پسته، حبوبات که به شدت می‌توانند در معرض خطر تشکیل کپک‌های ترشح کننده آفلاتوکسین باشند باید در محیط خنک و خشک (درجه حرارات زیر ۲۰ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند تا از ابراز کپک‌ در آن‌ها جلوگیری بشود.»

هاشمی می‌گوید: «هنگامی یک خوراکی دچار کپک شد بایستی که آن را عاری از آلودگی کرد، خوراکی‌های نرم همانند غذای پخته شده، لبنیات، نان و سبزیحات، به‌خاطر این‌که ریشه‌های کپک داخل آن ماده غذایی نفوذ کرده بایستی کل خوراکی را دور بیندازیم، اما اگر خوراکی جامدی همانند گوشت‌های فرآوری شده داشته باشیم که بخشی از آن کپک زده باشد می‌توانیم با جدا کردن تکه کپک زده باقی آن را مصرف کنیم. فراموش نکنیم که اگر کل سطح ماده خوراکی را کپک پوشانده باشد، کل آن خوراکی بایستی دور ریخته بشود.»



منبع