این مواد غذایی به کلیهها صدمه میزنند
[ad_1]
کلیهها برای محافظت از سلامت بدن زیاد مهم می باشند درحالی که نقش اختصاصیای هم در دفع سموم از بدن و کنترل سختی خون دارند.
بهداشت نیوز در گزارشی آورده که فقط ژنتیک نیست که در خطر ابتلا به مشکلات مربوط به سلامت کلیه نقش دارد بلکه انتخابهای غذایی ما هم میتواند نقش مهمی در سلامت کلیهها داشته باشد. به این علت، افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید از مصرف برخی مواد غذایی و نوشیدنیها دور بمانند تا مانع از صدمهدیدگی دائمی کلیهها شوند. یقیناً افراد سالم هم نباید در مصرف این مواد غذایی و نوشیدنیها زیادهروی کنند.
در ادامه این نوشته، به معارفه مواد غذایی اشاره می کنیم که زیاده روی در مصرف آنها می تواند برای کلیه ها صدمه رسان باشد. این خوراکی ها عبارت هستند از:
۱. گوشتهای قرمز
اگر میخواهید به افزایش سلامت کلیههایتان پشتیبانی کنید، مقدار گوشت قرمز در رژیم غذایی شما نباید زیاد تر از ۳ وعده مصرفی کنترلشده در طول هر هفته باشد. مطالعات مختلفی نشان دادهاند که زیادهروی در مصرف گوشت قرمز با پیشروی بیماریهای کلیوی تا مرحله های پیشرفته ربط دارد، درحالی که منفعت گیری از خوراکیهای جانشین بهجای گوشت قرمز میتواند خطر پیشروی بیماریهای کلیوی را تا ۶۲ درصد افت دهد.
۲. اسفناج
اگر به مشکلات کلیوی مبتلا نشدهاید و هیچ بیماری خاصی ندارید، ملزوم نیست درمورد مصرف اسفناج دلواپس شوید بلکه اتفاقا باید اسفناج را به رژیم غذایی تان اضافه کنید. اما افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی نباید از اسفناج منفعت گیری کنند. هر نصف لیوان از اسفناج میتواند نزدیک به ۱۲۶۰ میلیگرم اگزالات داشته باشد که قطعا برای بیماران کلیوی مشکلساز است. یکی از مطالعات انتشار شده Journal of the American Society of Nephrology هم مشخص می کند که افزایش دریافت اگزالات از طریق مواد غذایی گوناگون همانند اسفناج، خطر شکلگیری سنگ کلیه را ۲۰ درصد افزایش میدهد.
۳. فراوردههای گوشتی
اگر واقعا به محافظت از سلامت کلیهها اهمیت میدهید باید مصرف فراوردههای گوشتی را به حداقل برسانید و اگر مبتلا به بیماریهای کلیوی هستید، حتما باید مصرف این خوراکیها را متوقف کنید. مطالعات مختلفی نشان دادهاند که مصرف فراوردههای گوشتی با پیشروی بیماریهای کلیوی تا مرحله های پیشرفته ربط دارد و حتی میتواند علتابتلا به سرطان کلیه بشود.
۴. چیپس
خوراکیهای شور همانند انواع چیپس فقط علتافزایش اندازه دور کمر نمیبشود بلکه به سلامت کلیهها هم صدمه میرساند. یکی از مطالعات انتشار شده در Kidney and Blood Pressure Research مشخص می کند که وجود نمک زیاد در رژیم غذایی، گمان ابتلا به اختلال در کارکرد کلیه را ۲۹ درصد افزایش میدهد. مسئله مهم این است که افراد سالم هم با زیادهروی در دریافت نمک و مصرف منظم و کنترلنشده چیپسها، گمان ابتلا به این اختلالات کلیوی را زیاد تر میکنند.
۵. نوشابههای گازدار و شیرین
اگر به مصرف نوشابههای شیرین و گازدار عادت دارید، قطعا باید بهخاطر سلامت کلیههایتان در این عادت نادرست تجدیدنظر کنید. مطالعات علمی نشان دادهاند که اگر تعداد دفعات منفعت گیری از این نوشابهها به بیشتر از ۴ وعده مصرفی در طول هفته برسد، گمان ابتلا به بیماریهای کلیوی مزمن هم تا نزدیک به بسیاری افزایش اشکار میکند. به این علت، اگر میخواهید از ابتلا به مشکلات کلیوی جلوگیری کنید، قطعا باید نوشابهها را از رژیم غذایی روزانهتان کنار بگذارید.
[ad_2]
منبع