۵ ماده غذایی سودمند برای نگه داری سلامت و حجم مغز
[ad_1]
با بالا رفتن سن، مغز با نرخی در نزدیک به ۵ درصد در هر دهه بعد از ۴۰ سالگی تمایل به کوچک شدن دارد و این کوچک شدن هرچه زیاد تر ادامه یابد، زیاد تر بر توانمندیهای شناختی فرد تأثیر میگذارد. آیا میدانستید مغز شما بیشتر از ۲۰ درصد از کالری دریافتی روزانهتان را مصرف میکند؟ غذاهایی که هر روز میخورید، به معنی واقعی کلمه مغز شما را تغذیه میکنند و به آن اجازه خواهند داد کارکرد مساعد داشته باشد. با این حال، راههایی برای نگه داری حجم مغز سالم، حتی با افزایش سن، وجود دارد که یکی از با اهمیت ترین آنها دقت و تمرکز بر رژیم غذایی است.
۱) ماهیهای چرب
مغز ما از ۶۰ درصد چربی راه اندازی شده که نیمی از آن به طور خاص اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند؛ اسیدی که به طور مشترک در ماهی هایی همانند قزل آلا، سالمون، شاهماهی و ساردین وجود دارد. با این حساب میتوان روی این ماهیها حساب کرد و با خوردن حداقل یک وعده ماهی در هفته این اسیدهای چرب سودمند را به مغز رساند و از کوچک شدن آن جلوگیری کرد.
۲) شکلات تلخ
شکلات تلخ از کاکائو تهیه میبشود که حاوی آنتی اکسیدانهایی به نام فلاونوئیدها است. مطالعات نشان دادهاند که فلاونوئیدهای کاکائو به تحکیم حافظه و توانمندیهای یادگیری پشتیبانی میکنند. بر همین مبنا، کاکائو میتواند نورونها و رشد رگهای خونی را در قسمتهایی از مغز که به طور خاص با حافظه و یادگیری مرتبط می باشند تحریک کند و انعطافپذیری مغز را برای یادگیری بهبود ببخشد.

۳) تخم مرغ
تخم مرغ سرشار از ویتامین B-۶، ویتامین B-۱۲ و اسید فولیک است. به لطف تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است، محققان دریافتهاند که این ویتامینها هرگونه زوال شناختی را به تعویق میاندازند و در عین حال به جلوگیری از کوچک شدن مغز در طول زمان پشتیبانی میکنند.

۴) خانواده توتها
توتها حاوی آنتی اکسیدانهای فلاونوئیدی می باشند که آنها را به یکی دیگر از غذاهای مقوی برای سلامت مغز تبدیل میکند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد ترکیباتی که به طور خاص در انواع توتها یافت خواهد شد، میتوانند ارتباطات سلولی مغز را بهبود بخشند، التهاب را افت دهند و بیماریهای تخریبکننده عصبی را کنترل کنند یا به تأخیر بیندازند. برای جلوگیری از کوچک شدن مغز، از مصرف توت فرنگی، توت سیاه، توت سفید و شاهتوت غافل نشوید.

۵) سبزیجات
سبزیجات سرشار از مواد مغذی همانند ویتامین K، لوتئین، بتاکاروتن و فولات می باشند. ویتامین K به اختصاصی به راه اندازی چربی در سلولهای مغز پشتیبانی میکند، که برای سلامت این عضو الزامی است و میتواند حافظه را بهبود بخشد. برای این منظور اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی را به قولهای غذایی خود اضافه کنید
[ad_2]
منبع