ماجرای قدیمی چای داغ و خطر ابتلا به سرطان
 [ad_1]
بر پایه مطالعه ای معتبر که به وسیله مجله بین المللی سرطان به چاپ رسیده است، نوشیدن چای به طور زیاد گرم می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
محققان بعد از بازدید های گوناگون و دقیق دریافته اند: افرادی که چای می نوشند و دوست دارند نوشیدنی آنها گرمتر از ۶۰ درجه سانتی گراد باشد و در عین حال بیشتر از ۷۰۰ میلی لیتر چای در روز مصرف می کنند، ۹۰ درصد زیاد تر در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند. این پژوهش در قیاس با افرادی انجام شده که چای کمتر و با دمای سردتری می نوشند.
ملزوم به ذکر است که در این مطالعه بیشتر از ۵۰۰۰۰ نفر در گلستان، یکی از استان های شمال شرقی ایران مورد بازدید قرار گرفتند.
ربط نوشیدن چای داغ و ابتلا به سرطان
دکتر فرهاد اسلامی عضو انجمن سرطان آمریکا و نویسنده مهم این مطالعه توضیح می دهد: تعداد بسیاری از مردم از نوشیدن چای، قهوه یا دیگر نوشیدنی های گرم لذت می برند، اما بر پایه گزارش ما، نوشیدن چای زیاد داغ می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد و از این رو پیشنهاد می بشود که قبل از مصرف نوشیدنی های گرم به قدر کافی صبر کنیم تا خنک شوند. پیش از این تحقیقات قدیمی ربط بین نوشیدن چای داغ و سرطان مری را به وضوح تایید کرده اند. به حرف های نویسندگان، این مطالعه که چهارشنبه در مجله بین المللی سرطان انتشار شد، اولین مطالعه ای می بود که دمای خاصی را اشکار کرد.
به حرف های مرکز تحقیقات جهانی سرطان ، سرطان مری هشتمین سرطان شایع در جهان و زیاد تر کشنده است که هر ساله نزدیک به ۴۰۰۰۰۰ نفر را به کام مرگ می کشاند. این بیماری طبق معمول در تاثییر صدمه مکرر به مری به جستوجو مصرف دخانیات، الکل، رفلاکس اسید و انچه که به نظر می رسد «مایعات داغ» تشکیل می بشود. مری لوله بلندی است که غذا و مایعات بلعیده شده از طریق آن به معده می رسند.
به نقل از انجمن سرطان آمریکا، تیمی از محققان ۵۰۰۴۵ نفر را که بین ۴۰ تا ۷۵ سال سن داشتند، به طور متوسط به زمان ۱۰ سال تحت نظر گرفتند. آنها بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷، تعداد ۳۱۷ مورد تازه سرطان مری را شناسایی کردند. یقیناً در این مطالعه گفتن شد که هم چنان به تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوان اشکار کرد که چرا نوشیدن چای زیاد داغ با خطر بالاتر سرطان مری مرتبط است.

دکتر استفان ایوانز ، استاد فارماکواپیدمیولوژی در مدرسه بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن ، توضیح داده است که قضیه مهم زیاد تر دمای نوشیدنی است تا نوع آن. وی افزوده است: “در واقع به گمان زیاد هر چیزی که داغ باشد، پتانسیل صدمه رسانی به مری را دارد. برای مثال حتی مربای داغ نیز علتصدمه به مری می بشود. به نظر می رسد که این گرمای بیشتر از حد تبدیل تشکیل تغییرات مهم در سطح سلولی و در نتیجه سرطان خواهد شد.”
در آمریکا و اروپا، چای به ندرت در دمای بالاتر از ۶۵ درجه سانتی گراد مصرف می بشود. با این حال در دیگر نقاط جهان همانند روسیه، ایران، ترکیه و آمریکای جنوبی، نوشیدن چای زیاد گرم یا حتی داغ امری کاملا معمول است.
پیتر گوگی، رئیس انجمن چای آمریکا می گوید: «اگر به خاورمیانه یا روسیه سفر کنید، فهمید خواهید شد که مردم چای را از سماوری می نوشند که دائما روی شعله و در معرض گرما قرار دارد و زیاد زیاد گرم است!»
نیازی نیست حتما یک دانشمند باشیم تا بدانیم که تحریک مکرر هر سطحی از بدن خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. قرار گیری مکرر در معرض نور خورشید تبدیل سرطان پوست می بشود، سیگار علتسرطان ریه می بشود و تعداد بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را افزایش می دهند.
[ad_2]
منبع