راز سردرد‌های پس از نوشیدن شراب کشف شد

راز سردرد‌های بعد از نوشیدن شراب کشف شد

[ad_1]

کلسوس، فیلسوف یونانی، روزگاری در کتابش حرف های می بود که شراب درمان دردهای بیشماری است، از خستگی و تب گرفته تا سرفه و یبوست. اما او نیز نتوانسته می بود تکذیب کند که آب انگور، علیرغم قوت شفابخشش، می‌تواند سردرد‌های عجیبی را تشکیل کند.

محققان اکنون می‌گویند به گمان زیاد دریافته‌اند که چرا شراب، و به اختصاصی شراب قرمز، علتایجاد این چنین سردردهای سریع و ناخوشایندی می‌بشود.

سردردهای حاصل از شراب قرمز متفاوت از انواع حالت‌های خماری است که افراد در صبح روز سپس از مصرف الکل به آن دچار خواهد شد. در واقع این سردردها به جای این که سپس از یک شب‌نشینی اغاز شوند، می‌توانند ۳۰ دقیقه بعد از نوشیدن یک یا دو جام کوچک اغاز شوند.

اغاز این سردردها در واقع از هنگامی است که کبد اغاز به متابولیز شراب می‌کند، با این حال دانشمندان تا کنون دقیقا نمی‌دانستند چه عاملی علتاین عارضه در بدن می‌بشود. موریس لوین، مدیر مرکز سردرد در دانشگاه کالیفرنیا، در این باره می‌گوید: «ما فکر می‌کنیم که در مسیر درستی برای توضیح این معمای هزاران ساله هستیم.»

محققان آمریکایی می‌گویند عامل این سردردها «زردینه‌های فنولیک» یا همان متابولیت‌های ثانویه گیاهی داخل شراب می باشند. این ترکیبات که از دانه‌ها و پوست انگور به دست می‌آیند و به رنگ، طعم و به کلمه «حس دهانی» شراب قرمز پشتیبانی می‌کنند. سطح زردینه‌ها در شراب‌های قرمز می‌تواند ۱۰ برابر زیاد تر از شراب‌های سفید باشد، امری که آنها را به گفتن نامزدهای مهم برای تشکیل سردردهای سریع تبدیل می‌کند.

محققان که آزمایش‌های آزمایشگاهی را روی د‌ه‌ها ترکیب در شراب قرمز انجام داده‌اند می‌گویند زردینه‌ای به نام «کوئرستین»، که تقریباً منحصراً در شراب قرمز یافت می‌بشود، نقش مهم را در این فرایند دارد.

این ترکیب در بدن به مواد مختلفی تبدیل می‌بشود که یکی از آنها «کوئرستین گلوکورونید» است که علتمی‌بشود یک سطح بالا از ترکیبی سمی به نام استالدهید در خون جمع بشود. مقدار زیاد این ماده در خون سردرد، حالت تهوع، گرگرفتگی صورت و تعریق را در پی دارد.

به حرف های پژوهشگران، وقتی که افراد شراب قرمز با مقادیر کم کوئرستین در داخل آن می‌نوشند امکان پذیر دچار سردرد شوند، به خصوص اگر مستعد ابتلا به میگرن باشند. این که چرا برخی از آنها زیاد تر تحت تأثیر قرار می‌گیرند تا برخی دیگر، برای دانشمندان تا این مدت اشکار نیست.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

این ماده در جریان عکس العمل انگور به نور خورشید تشکیل می‌بشود و تکنیک‌های شراب‌سازی، از جمله تخمیر (که با دخالت پوست انگور صورت می‌گیرد)، فرآیندهای تثبیت و راه حلهای به کار گرفته شده برای جاافتادگی شراب نیز بر مقدار کوئرستین تأثیر می‌گذارند.

تیم تحقیق اکنون امیدوار است که فرضیه خود را از طریق یک کارآزمایی بالینی با مقصد بازدید رابطه سردرد شراب قرمز با سطوح گوناگون کوئرستین آزمایش کند. به حرف های آنان، نتایج این پژوهش می‌تواند در نهایت به افراد پشتیبانی کند تا از سردردهای حاصل از نوشیدن شراب قرمز در امان بمانند.

دکتر لوین در این خصوص او گفت: «برای افرادی که شراب قرمز می‌نوشند به طور بالقوه زیاد سودمند خواهد می بود بتوانند شراب‌هایی را انتخاب کنند که کمتر علتسردرد خواهد شد. این چنین، شراب‌سازان امکان پذیر از یافته‌های ما برای افت کوئرستین در شراب‌های خود منفعت گیری کنند.»

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Scientific Reports» انتشار شده است.

[ad_2]

منبع