با این پیشنهاد های غذایی، موتور سیستم ایمنی بدن را در سرما روشن نگه دارید
[ad_1]
او همین طور گفت: یقیناً در روزهای سرد باید مصرف آنتی اکسیدان ها را افزایش داد چراکه به علت شرایط حاضر، زمان بیشتری در فضای بسته سپری میبشود و افراد در معرض ابتلا به عفونتهای تنفسی قرار میگیرند، بویژه در این دوران که کشورها دچار پاندمی کرونا می باشند باید ایمنی و مقاومت بدن را در روبه رو ویروسها و باکتریها بالا برد.
به حرف های دکتر رضازاده، در فصل سرد به علت خشکی هوا، رطوبت لایه مخاط دستگاه تنفسی و توان لایه مخاطی برای دفع ذرات میکروبی و ویروسی افت مییابد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که میوهها، سبزیها، گروه نان و غلات و دیگر گروههای مهم مواد غذایی آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن را تامین می کنند، افزود: مواد غذایی سرشار از ویتامین A و پیش سازهای آن، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین D آنتی اکسیدانهای قوی می باشند که مصرف روزانه آن پیشنهاد میبشود.
وی اظهار کرد: میوههای زرد و قرمز همچون خرمالو و سبزیجاتی همانند کدو حلوایی که در این فصل به وفور در دسترس می باشند، پیش سازهای ویتامین A یا همان کاروتنهای مورد نیاز بدن را تامین میکنند. انواع فلفل شیرین، فلفل سبز و فلفل دلمهای به طور خام سرشار از ویتامین C می باشند.
رضازاده با اصرار بر لزوم مصرف سبزیجات سبزرنگ همچون سبزی خوردن، کاهو و اسفناج به علت افزایش مقاومت بدن در روبه رو عفونت های تنفسی، تصریح کرد: ویتامین E حاضر در دانههای روغنی و روغنهای سالم همچون روغن ذرت و زیتون، آنتی اکسیدانهایی می باشند که نقش بسزایی در خنثی کردن مواد اکسیداتیو حاضر در بدن دارند.
این دکترای علوم تغذیه، گفت: متخصصان هیچگاه به افراد پیشنهاد نمیکنند مصرف روغن را به طور کامل قطع کنند. این چنین مغزهایی همانند گردو و دانههای روغنی همانند بزرک که حاوی اسیدهای چرب امگا۳ می باشند، خاصیت ضد التهابی دارند و مصرف آن برای افراد مبتلا به عفونتهای تنفسی نیز سودمند است.
رضازاده با اشاره به وجود امگا۳ در آبزیان نیز گفت: ماهیهایی همچون قزل آلا و کیلکا به علت دسترسی و قیمت ارزانتر، منبع مناسبی برای تامین امگا۳ و ویتامین D محسوب خواهد شد. این چنین برگ تازه خرفه سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه لبنیات را نیز مملو از ویتامین D، A، C و E خبرداد و او گفت: پیشنهاد میبشود روزانه دو تا سه واحد لبنیات مصرف بشود؛ یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ یا ۴۵ گرم پنیر هر کدام یک واحد محسوب خواهد شد.
وی، روی و آهن را یکی از با اهمیت ترین مواد معدنی و منبع های تامین آنتی اکسیدان بدن دانست و او گفت: این دو ماده معدنی در فصول سرد سال به افزایش مقاومت بدن در برابر عفونتها پشتیبانی میکنند. از طرفی روی در مواد غذایی در دسترس همچون غلات به وفور یافت میبشود. یقیناً نانهای سبوسدار با رنگ تیره مقدار روی بیشتری دارند. به طور کلی باید دقت کرد نان، تخمیر شده باشد. انواع مغزها، دانهها، گوشتها و آبزیان نیز حاوی روی و آهن می باشند.
این دکترای تغذیه در خصوص باور برخی مبنی بر وجود تاثییر مستقیم سردی هوا و افزایش وزن، تصریح کرد: یکی از دلایل این کار مختصر شدن روز، گذراندن زمان زیاد تر در منزل و تمایل به ریزهخواری در اوقات فراغت بویژه مصرف مواد غذایی شیرین و چرب فاقد ریزمغذیهای مورد قیمت، با کالری بالا گفتن میبشود.
وی در ادامه، فرمود: نوع پوشش در فصل سرد، زاویه مایل تابش خورشید و به طور کلی کمتر در معرض نور آفتاب بودن، تبدیل افتویتامین D در بدن میبشود. مطالعات مشخص می کند افتویتامین D، تحول خلق و خو در افراد را به همراه دارد که خود یکی از با اهمیت ترین عوامل گرایش افراد به خوردن شیرینیجات است. همین امر جهت افزایش وزن میبشود.
رضازاده افت مصرف مایعات در فصل سرد را از دیگر دلایل اضافه وزن خبرداد و او گفت: دهیدراته شدن بدن بر مقدار سوخت و ساز تاثییر میگذارد و متابولیسم را افت میدهد. ملزوم است در فصول سرد به علت خروج کمتر از منزل، امکان تحرک در منزل فراهم بشود.
وی این چنین گفت: در روزهای سرد مواد غذایی باید کنترل شده مصرف بشود و در زمان حس نیاز به مصرف مواد غذایی، انتخابهای سالمتری همچون میوه و سبزی صورت گیرد. این مواد به علت فیبر بالا جذب قند را آهستهتر و از افزایش وزن جلوگیری میکنند.
رضازاده با گفتن این که در فصول سرد، آلودگی هوا نیز افزایش مییابد، اظهار کرد: مواد سرشار از آنتی اکسیدان، سلنیوم، گوگرد و منیزیم خاصیت سمزدایی دارند و به دفع آلایندههای از بدن پشتیبانی میکنند. سیر، پیاز، مغزها، گوشتها، قارچ، برخی میوهها همچون موز و سبوس حاضر در غلات سرشار از این مواد می باشند و در این روزها بر مصرف آنها اصرار میبشود. این چنین مصرف روزانه ۳ تا ۵ واحد سبزیجات با رنگ تیره به علت داشتن منیزیم، فیبر و ویتامین C نیز پیشنهاد میبشود.
بنابر اظهار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی در آخر با اشاره به نقش فیبر در دفع آلاینده از سیستم گوارشی، تصریح کرد: هر سهم سبزیجات معادل یک لیوان سبزیجات خام خورد شده، نصف لیوان سبزیجات پخته، نصف هویج یا پیاز است. به طور کلی با دریافت روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزی در کل، فیبر کافی بدن تامین میبشود.
[ad_2]
منبع