ربط افتکولین با بیماری آلزایمر
[ad_1]
لسیتین (مادهای چرب) منبع مهم کولین است که در زرده تخم مرغ، گوشت گاو، ماهی، مرغ، جوانه گندم، دانههای سویا، محصولات لبنی، بادام زمینی و بادام یافت میبشود.
کولین به علت تاثییر آن در درمان اختلالات حافظه همانند بیماری آلزایمر و زوال عقل به خوبی شناخته شده است و بر پایه اظهارات موسسه پزشکی ایالاتمتحده، حداقل مصرف روزانه کولین برای مردان ۵۵۰ میلیگرم و برای زنان ۴۲۵ میلیگرم است. زنان باردار و شیرده به ترتیب به حداقل ۴۵۰ میلیگرم و ۵۵۰ میلیگرم کولین در روز نیاز دارند، چون این ماده مغذی نقش مهمی در رشد نوزاد ایفا میکند.
علیرغم این نیازهای روزانه، بازدیدهای ملی رژیم غذایی نشان داده است که کمتر از ۱۰ درصد از آمریکاییها این پیشنهادها را مراعات میکنند.
کولین نه تنها برای سلامت مغز الزامی است، بلکه بر کارکرد کبد نیز تاثییر میگذارد، چون افتاین ماده مغذی میتواند علتصدمه سلولی و بینظمی در متابولیسم چربی بشود.
در این تحقیق، پژوهشگران بازدید کردند که چطور افتکولین میتواند بر مغز، کبد و قلب تاثییر منفی بگذارد.
گروه تحقیقاتی دریافت که افتکولین رژیم غذایی در موشها تبدیل افزایش وزن، افت متابولیسم گلوکز، بزرگ شدن قلب، تغییرات عصبی و صدمه کبدی میبشود.
افتکولین این چنین تبدیل افزایش سطوح تاو و پلاکهای بتا آمیلوئید، دو مورد کلیدی بیماری آلزایمر شد. پلاکهای آمیلوئید پروتئینهای خوشهای بین سلولهای عصبی و تاو تانگلها تجمع غیرطبیعی پروتئینهای تاو در داخل نورونها می باشند.
دکتر رامون ولاسکوئز، پژوهشگر ارشد این تحقیق اظهار کرد که افتکولین در انسان شامل دو جنبه و مشکلی دوگانه است. اول این که، مردم به مقدار کافی کولین که توسط موسسه پزشکی در سال ۱۹۹۸ تعیین شده است، دریافت نمیکنند ثانیا، مقادیر پیشنهاد شده مصرف روزانه برای عملکردهای مرتبط با مغز بهینه نیست.
نتایج این پژوهش ربط بین افتکولین و گروهی از تغییرات عصبی و فیزیکی را مشخص می کند. از طرف دیگر، سطوح کافی کولین علتبهبود سلامت کلی و محافظت از سیستم عصبی میبشود. بهگفتن مثال، اشکار شده است که سطوح بالا هموسیستئین نوروتوکسیک با بیماریهای عصبی مرتبط است اما کولین میتواند سطح هموسیستئین را افت دهد.
مثال دیگر این است که استیل کولین، انتقال دهنده عصبی سنتز شده از کولین است که برای عملکردهای شناختی ازجمله یادگیری، حافظه و دقت حیاتی محسوب میبشود.
این یافتهها از دیگر مطالعات در رابطه تاثییر کولین رژیم غذایی بر سلامت انسان حمایتمیکند. شواهد امکان پذیر به افراد، به اختصاصی وگانها و افرادی که رژیمهای گیاهی دارند، پشتیبانی کند تا غذاهای غنی از کولین مصرف کنند.
پژوهشگران این چنین پروتئینهای حاضر در هیپوکامپ، یکی از نواحی مغزی که در تاثییر آلزایمر از بین میرود را بازدید کردند.
به نظر میرسد حالت ناکافی کولین بر شبکههای هیپوکامپ مرتبط با تنظیم غشای بعد سیناپسی و کارکرد میکروتوبول تاثییر میگذارد و این دو برای عملکردهای مغز حیاتی می باشند.
علاوه بر این، مثالهای پلاسمای خون نشان داد که افتکولین علتتغییراتی در پروتئینهای تشکیل شده در کبد میبشود که برای کارکرد متابولیک مهم خواهند می بود.
دکتر ولاسکز خاطرنشان کرد: پژوهش جاری حمایتبیشتری از این مورد اراعه میدهد که کولین باید به طور روزانه با دقت به نیاز در سراسر بدن مصرف بشود.
نتایج این تحقیق در نشریه Aging Cell انتشار شده است.
[ad_2]
منبع