نوشابه مضرتر است یا شکلات؟_آینده
به گزارش آینده
آنها دریافتند که نوشیدن قند بهطور مدام با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است و دیگر منبع های قند با خطر کمتری همراه می باشند. از بین ۳۸ میلیون آمریکایی مبتلا به دیابت، بین ۹۰ تا ۹۵ درصد دیابت نوع ۲ دارند.
«کارن دلا کورته»، استاد علوم تغذیه در دانشگاه بریگمیانگ در اظهاراتی او گفت: این نخستین مطالعهای است که رابطهای مستقیم و اشکار بین مقدار مصرف قند از منبع های گوناگون و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ترسیم میکند. این نوشته روشن میکند که چرا نوشیدن قند چه از نوشابه باشد یا از آبمیوه، برای سلامتی زیاد تر از خوردن آن مشکلزاست.
دلا کورته نویسنده مهم این تحقیق است که بهتازگی در مجله تخصصی علوم تغذیه «ادونسز این نوتریشن» (Advances in Nutrition) انتشار شد.
علت این تفاوت امکان پذیر با آثار متابولیکی مرتبط باشد. نوشیدنیهای شیرینشده حاوی ماده ای می باشند که به نام «قندهای ایزوله» شناخته میشود؛ یعنی قندهایی که از میوهها و منبع های دیگر استخراج و سپس به غذاهای فراوریشده افزوده خواهد شد. قندهای افزوده در نوشیدنیهای انرژیزا، لیموناد، نوشیدنیهای ورزشی، نوشابه، نان، غلات صبحانه، ماست، غذاهای کنسروی و دیگر محصولات یافت خواهد شد.
به همین علت این قندها تاثییر بیشتری بر قند خون دارند. اثری که میتواند سوختوساز در کبد را تحت سختی قرار دهد و آن را مختل کند و به افزایش چربی کبدی و مقاومت به انسولین منجر شود. انسولین هورمونی است که به تنظیم سطح قند خون پشتیبانی میکند و به افراد مبتلا به دیابت که به آن نیاز دارند، زیاد تر انسولین تزریق میشود تا سطح قند خون آنها در محدوده طبیعی باقی بماند.
این در حالی است که قندهای غذایی حاضر در خوراکیهای سرشار از مواد مغذی از جمله میوهها و غلات کامل علتفشار متابولیکی بر کبد نمیشوند. بلکه به علت وجود فیبر، چربیها، پروتئینها و دیگر مواد مغذی سودمند همراه، عکس العملهای متابولیکی آهستهتری تشکیل میکنند.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان برای رسیدن به این نتایج، دادههای مربوط به بیشتر از نیم میلیون نفر در چند قاره را بازدید کردند. تحلیل این دادهها نشان داد که هر وعده اضافی نزدیک به ۳۵۵ میلیلیتری از نوشابه و دیگر نوشیدنیهای شیرینشده با قند در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به مقدار ۲۵ درصد افزایش میدهد.
نویسندگان انها گفتند: این رابطه قوی نشان داد که افزایش خطر نسبی از همان نخستین وعده روزانه اغاز میشود و هیچ اغاز حداقلی وجود ندارد که مصرف زیر آن بیخطر بهنظر برسد.
علاوه بر این، هر وعده اضافی نزدیک به ۲۴۰ میلیلیتری از آبمیوه در روز خطر نسبی را ۵ درصد افزایش داد.
بهطور کلی، مصرف زیاد قند با افزایش خطر چاقی، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبیعروقی و سرطان مرتبط است. اما مطابق اظهار دانشکده پزشکی هاروارد، قند به بدن در تامین انرژی پشتیبانی میکند و «نقش مهمی در تغذیه» دارد.
دلا کورته او گفت: این مطالعه بر الزام تدوین پیشنهادهای حتی سختگیرانهتری برای قندهای مایع، همانند آنهایی که در نوشیدنیهای شیرینشده با قند و آبمیوه یافت خواهد شد، اصرار دارد چون به نظر میرسد که این قندها بهطور زیانباری با سلامت متابولیکی ربط دارند. راهنماییهای تغذیهای آینده امکان پذیر همه قندهای افزوده را بهطور کلی رد نکنند، اما تفاوت تاثییر قند را بر پایه منبع و شکل آن در نظر بگیرند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها