همه مواد غذایی کپک زده را دور بریزید/ هیچ قسمتی را نخورید_آینده
به گزارش آینده
چندین دفعه شده با مواد غذایی کپک زده در یخچال خانه خود روبه رو شده ایم، گاها پیش می آید که برخی مواد غذایی حاضر در یخچال را فراموش می کنیم که به مرور زمان لایه ای کرک همانند روی آنرا می پوشاند، حتی برخی لزج می شوند، این همان کپک یا قارچ است که جهت از بین رفتن و فاسد شدن مواد غذایی شده است.
کپک ها ظاهری مشمئز کننده و چندش آور دارند، همیشه به ما حرف های اند که باید از آنها دوری کنیم، اما در اینجا یک سوال پیش می آید این که آیا همه کپک ها زیان می رسانند؟ کارشناسان اعتقاد دارند که جواب این سوال منفی است، نمونه بارز آن پنیر آبی یا بلوچیز فرانسوی ها است که وجود کپک آنرا خوشمزه و خاص کرده است حتی با سایه روشنی از رنگ های سبز و آبی ظاهری فریبنده و قشنگ به آن داده است، در واقع برخی از کپک ها هم در صنایع غذایی، دارویی و حتی آنتی بیوتیک ها نقش مثبتی دارند اما مساله این است که باید کپک ها را بشناسیم تا بی گدار به آب نزنیم و با خوردن آنها خود را دچار مسمومیت و دردسر نکنیم.
درست است که کپک ها در برخی موارد سودمند می باشند اما قطعا به خودی خود این منفعت را ندارند باید فرآوری شوند و مورد آزمایش های زیاد قرار بگیرند اما سخن ما درمورد کپک بر روی مواد غذایی است که به طور روزمره از آنها منفعت گیری می کنیم، در این فرایند کپک ها جهت فاسد شدن حجم بسیاری از مواد غذایی و تبدیل شدن آنها به ضایعات می شوند، کپکها به مواد غذایی طعم و بافت نامطلوبی می دهند و طبق معمول به رنگهای سبز، سفید، آبی یا سیاه در نقاط گوناگون مواد خوراکی فاسد خودنمایی می کنند مساله مهم این است که هنگامی در این موقعیت قرار گرفتیم باید همه مواد کپک زده را دور بریزم و هیچ قسمتی را نخوریم.
کارشناس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو با گفتن این که کپکها نوعی قارچ با ساختار کرکهمانند می باشند که در شرایط مرطوب و دمای مناسب رشد سریعی دارند، پافشاری کرد: حتی اگر قسمتی از ماده غذایی کپک زده باشد، باید همه آن را دور بریزید.
سوگند کاخکی با اشاره به قابلیت تشکیل سم برخی کپک ها او گفت: سموم کپکها با حرارت و شستشو از بین نمیرود و باید از مصرف همه غذای کپک زده دوری کرد.
وی اظهار کرد: ظاهر شدن کپک به رنگهای سبز، آبی یا سفید روی نان، پنیر، میوهها و سبزیجات نشان از وجود این قارچها دارد، کپک نان از رایجترین انواع کپکهای غذایی است که زیاد تر با آن روبه رو میشویم، علاوه بر این، کپک روی رب، مربا، ترشی، آبغوره، آبلیمو و میوهها نیز در خانهها دیده میشود.
کاخکی در ادامه گفت: برخی از کپکها قابلیت تشکیل سم دارند و این سموم حتی با پخت، حرارتدهی یا شستشو از بین نمیروال. این ترکیبات میتوانند مشکلات جدی برای سلامتی از جمله مشکلات گوارشی، حساسیتهای تنفسی، صدمه به کبد و کلیه و حتی سرطان تشکیل کنند.
به حرف های کاخکی، با اهمیت ترین مسئله، دور ریختن کامل مواد غذایی کپکزده است، حتی اگر کپک فقط در بخشی از آن دیده شود، چراکه گمان پخش سموم در سراسر ماده غذایی وجود دارد.
او گفت: بهترین راه پیشگیری، نگهداری صحیح مواد غذایی در دما و رطوبت مناسب و مراعات تاریخ انقضا است، این چنین پیش از مصرف، مواد غذایی را بازدید کرده و در صورت مشاهده کپک، از مصرف آن خودداری کنید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها