از کمپر ارسطو تا رویای موزه سریال_آینده
به گزارش آینده
علیرضا نجفزاده، مدیر پروژه «پایتخت ۷» از ادامه ساخت این سریال، ماجرای ساخت کمپر ارسطو و دیگر لوکیشنها تا شائبه دستمزد بازیگران گفت.
آقای نجفزاده آیا در این فصل از «پایتخت» از بازیگران بلاگر و اسپانسری منفعت گیری شده؟
ما از ابتدا برای بازی در پروژه فراخوان اظهار کردیم. کلی بازیگر تئاتر و علاقهمند به بازیگری تست دادند، که این تعداد افراد بنا به نظر آقایان تنابنده و مقدم انتخاب شدند. همه بازیگران قرارداد دارند و این پروژه به آنها دستمزد داده است. «پایتخت» پروژه معتبری است و هیچ کارگردانی آبروی خود را به این چنین کاری گره نمیزند. باتوجه به نیاز قصه فصل هفت این انتخابها صورت گرفت، که خداروشکر انتخاب مناسبی بوده است.
همان سلیقهای که پیش از این بازیگران «پایتخت» را انتخاب کرده می بود، همان سلیقه هم این بازیگران را برگزیده است. بدیهی است که همه دوست دارند برای شناخته شدن در این سریال وجود داشته باشند. ولی متاسفانه نیاز قصه محدود است و ما مجبوریم تعداد محدودی را انتخاب کنیم.
با پایتخت خداحافظی کنید
آیا برای ادامه ساخت فصلهای «پایتخت» به قطعیت رسیدهاید؟
سه ضلع مثلث یک پروژه باید در کنار هم قرار بگیرد، تا سریال ادامه اشکار کند. آن سه ضلع استقبال مخاطب، خواست سازمان صداوسیما و پذیرفتن تیم سازنده است. اکنون، مخاطب از سریال استقبال کرده و سازمان صداوسیما و تیم سازنده باید تصمیم بگیرند و برنامهریزی کنند.
کاری که به تکرار میافتد، سختیهای خاص خود را دارد. یکی از این سختیها جمع کردن بازیگران مهم در زمان واحد است. از آنجایی که بازیگران «پایتخت» هر کدام به تنهایی در فیلمها و سریالها به گفتن سوپر استار و نقش اول کار میکنند، جمع کردن این تعداد کار سختی است. بازیگران هم این سریال را دوست دارند و میدانند مردم از «پایتخت» استقبال میکنند. اگر هر کدام از این بازیگران میخواستند در شبکه نمایش خانگی یا سینما کار کنند، دستمزد بالایی را دریافت میکردند. اما از آنجایی که این سریال و مردم را دوست دارند و میدانند مخاطب از پخش این سریال استقبال میکنند، زمان وجود در «پایتخت» را از دست نمیدهند. کاری هم که از دل برآید، بر دل مینشیند.
آقای نجفزاده چرا در این فصل از «پایتخت» پرداخت محدودی به بافت شمال شده؟
لوکیشن بنا به نیاز قصه انتخاب شده است. «پایتخت» همزمان در چهار استان سرزمین فیلمبرداری شده است. تیم تشکیل همزمان در استانهای مازندران، تهران، اصفهان و خراسان رضوی وجود داشته است. به نظرم آمادهسازی کمپر نسبت به آمادهسازی ۱۰ لوکیشن دیگر سختتر می بود. کمپری که آمادهسازی صفر تا صد آن با ما می بود و یک شرکت قبول کرد تا بنا به نیاز قصه کمپر بسازد. این وسیله هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ طراحی و وقتی زیاد تر از دیگر لوکیشنها زمان برد.
کمپر ارسطو اولین اتوبوس کمپری است، که در ایران ساخته و پلاک شد، تا برای سریال مورد منفعت گیری قرار گیرد. «پایتخت» هیچزمان برای مخاطب کم فروشی نکرد. یکی از دلایل زمان بردن پیش تشکیل آن آمادهسازی لوکیشنی می بود، که صفر تا صد آن ساخته شد. یعنی ما در ابتدا با لوکیشن مخروبه روبه رو بودیم، که در انتها مخاطب پشت صحنههای آن را خواهد دید. به این علت، هر آنچه مخاطب در این سریال میبیند، صفر تا صد آن طراحی و آمادهسازی شده است. هیچچیز آمادهای از قبل نبوده است.
آیا طراحی کمپر ارسطو با مقصد رونق گردشگری صورت گرفته؟
این وسایل اندوختههای سازمان صداوسیماست، که امیدوارم سازمان بتواند نوشته موزه «پایتخت» را که سالها در آن سخن بگویید میشود، عملی کند، تا لوکیشنها و آکسسواری که در سریال منفعت گیری شده، در موزه نگهداری شود. بنظرم «پایتخت» روال سریالسازی در ایران را یک قدم به جلو برد و منقلب کرد. پروژهای که بتواند در هفت فصل ساخته و با استقبال مخاطب همراه شود، حتماً باید بازدید و کارشناسی شود.
سازمان صداوسیما نظر مساعدی نسبت ساخت موزه «پایتخت» دارد. حتی با استاندار مازندران سخن بگوییدهای اولیه شده است. بنظرم با مساعدت سیما فیلم و نظر استاندار مازندران میتوان نوشته موزه را پیگیری کرد. قطعاً این موزه در حوزه گردشگری هم میتواند موثر باشد. تا پیش از پخش سریال، احتمالا مردم ایران افرادی را که اهل مازندران یا گیلان بودند، به اسم مردمان شمال یا رشت میشناختند. به این علت، از موزه «پایتخت» میتوان برای فضای گردشگری منفعت گیری کرد.
در زمان فیلمبرداری زیاد تر ایرانیان از اقصی نقاط دنیا به شیرگاه میآمدند، تا با بازیگران «پایتخت» عکس بگیرند. شما اگر حالت اکنون شیرگاه با ۱۴ سال قبل قیاس کنید میبینید صنعت گردشگری آنجا رشد کرده است و زیاد تر مردم بخاطر دیدن لوکیشنهای «پایتخت» به آنجا میآیند و مردم شیرگاه هم میزبانان مهربانی برای بچههای پایتخت و مردم بودند و می باشند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
منبع