صدمه غیر قابل برگشت قرنیه درمان شد_آینده
به گزارش آینده
صدمات چشمی که به قرنیه صدمه میزنند، طبق معمول غیر قابل برگشت می باشند و به نابینایی ختم خواهد شد، اما یک کارآزمایی بالینی تازه این صدمه را در بیماران، به لطف پیوند سلولهای بنیادی از چشم سالم آنها ترمیم کرده است.
به نقل از نیو اطلس، قرنیه لایه بیرونی چشم است که نور را به سمت شبکیه متمرکز میکند. از آنجایی که قرنیه در خط مقدم خطرات بالقوه دنیای بیرون قرار دارد، دارای جمعیتی از سلولهای بنیادی اپیتلیال لیمبال(limbal epithelial) است که صدمههای جزئی را ترمیم میکند تا سطح قرنیه را صاف و کاربردی نگاه دارد.
متأسفانه صدمههایی همانند سوختگیهای حرارتی یا شیمیایی میتواند به قرنیه بیشتر از توانایی این سلولهای بنیادی ساکن صدمه رساند و کار چندانی نمیتوان انجام داد. حتی اگر صدمه زیاد شدید باشد، پیوند قرنیه نیز انجام نمیشود.
یک مطالعه تازه که توسط دانشمندان مرکز چشم و گوش ماساچوست انجام شد، درمان جدیدی به نام سلولهای اپیتلیال لیمبال اتولوگ کشت شده(CALEC) را بازدید کرد که شامل برداشتن سلولهای بنیادی از چشم سالم بیمار، رشد جمعیت آنها در آزمایشگاه برای چند هفته و سپس پیوند جراحی به چشم صدمهدیده است.
این کارآزمایی بالینی ۱۴ بیمار را برای انجام این روش درمانی انتخاب کرد و آنها را به زمان ۱۸ ماه بعد از آن پیگیری کرد. پیروزی در درجه اول با نحوه موثر ترمیم سطح قرنیه برسی شد، در حالی که یک آزمایش ثانویه بهبود در مقدار بینایی را تجزیه و تحلیل کرد.
با اولین معاینه در سه ماه بعد از درمان، قرنیه ۷ نفر (۵۰ درصد) از شرکت کنندگان به طور کامل ترمیم شده می بود. در آخر ۱۲ ماه، این تعداد به ۱۱ نفر (۷۹ درصد) افزایش یافت. دو شرکتکننده دیگر نیز با پیروزی نسبی روبه رو بودند. به این علت محققان ادعا میکنند که نرخ پیروزی کلی روش =تازه درمان آنها ۹۲ درصد است.
گفتنی است که ۳ شرکتکننده به پیوند دوم سلولهای بنیادی نیاز داشتند که یکی از آنها تا آخر مطالعه به پیروزی کامل رسید. در آزمایشهای مقدار بینایی در چشم صدمهدیده، اکثر بیماران تا حدی بینایی را به دست آوردند و برخی از نابینایی کامل به کمبینایی رسیدند.
هیچ عارضه جانبی جدی که به این روش نسبت داده شود، در بیماران، چه در چشم سالم و اهداکننده و چه در چشم گیرنده مشاهده نشد.
محققان میگویند که این پیروزی راه را برای آزمایشهای زیاد تر با گروههای بزرگتر و پیگیریهای طویلتر، قبل از اراعه روش درمانی CALEC برای قبول به سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) هموار میکند.
این پژوهش در مجله Nature Communications انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها