راهنمای تغذیه رمضان؛ افطار تا سحر چه بخوریم؟_آینده
به گزارش آینده
احمد اسماعیلزاده با اشاره به اهمیت مراعات تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان، او گفت: روزهداران از همه گروههای غذایی در قولهای افطار و سحر منفعت گیری کنند.
افطار را با نوشیدنی گرم و خرما اغاز کنید
وی پافشاری کرد: روزهداران بهتر است افطار خود را با یک لیوان آب ولرم یا چای کمرنگ به همراه دو عدد خرما باز کنند. بعد از آن، مصرف غذاهای سبک همانند سوپ، آش، انواع حلیم یا پنیر پیشنهاد میشود. این چنین، افرادی که وزن طبیعی دارند، بهتر است بین وعده افطار و شام یک تا دو ساعت فاصله بگذارند، اما برای افرادی که اضافهوزن دارند، مصرف همزمان افطار و شام نظر میشود تا از دریافت کالری اضافی جلوگیری شود.
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: در وعده شام، باید از مواد غذایی متنوع شامل لبنیات و سبزیجات منفعت گیری شود. این چنین، دو تا دو و نیم ساعت بعد از شام، مصرف میوه و نوشیدنیهایی همانند آب و چای پیشنهاد میشود.
اجتناب از مصرف غذاهای شور و کافئیندار
وی درمورد وعده سحری نیز او گفت: بهتر است این وعده شبیه وعده ناهار باشد و از مصرف غذاهای شور، نوشیدنیهای کافئیندار همانند چای پررنگ، قهوه و نسکافه اجتناب شود، چرا که این موارد علتتشنگی در طول روز خواهند شد. این چنین، مصرف بیشتر از حد پروتئین در سحر پیشنهاد نمیشود، چون دفع مواد زائد ناشی از آن، نیاز بدن به آب را افزایش میدهد.
اسماعیلزاده در ادامه به اهمیت فعالیت بدنی در ایام روزهداری اشاره کرد و او گفت: برخی افراد به علت هراس از تشنگی، فعالیت بدنی را کنار میگذارند، اما پیشنهاد میشود ورزش سبک یا نیم ساعت قبل از افطار یا دو ساعت سپس از آن انجام شود.
نگه داری آب بدن با سبزیجات و میوههای پر آب
وی این چنین نسبت به مصرف شیرینیهایی همانند زولبیا و بامیه هشدار داد و خاطرنشان کرد: این مواد دارای قند و چربی بالا می باشند و مصرف بیشتر از حد آنها پیشنهاد نمیشود. برای فراهم آب بدن نیز مصرف سبزیجاتی همانند کاهو و میوههایی با آب نهان سودمند خواهد می بود.
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت در آخر درمورد روزهداری زنان باردار و شیرده او گفت: این افراد باید با پزشک خود مشورت کنند، چون شرایط آنها بسته به ماه بارداری یا دوره شیردهی متفاوت است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها