رژیم غذایی بدون گلوتن چیست؟_آینده
به گزارش آینده
رژیم غذایی بدون گلوتن رژیم غذایی است که در آن گلوتن (Gluten) وجود نداشته باشد. مبتلایان به سلیاک (نوعی بیماری گوارشی مزمن) به علت حساسیت به گلوتن باید این رژیم را مراعات کنند.
با این حال، زیاد تر افراد از دلایل حذف گلوتن خبر کافی ندارند. رژیم بدون گلوتن اگرچه برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند یا افرادی که به گندم آلرژی دارند، یک نیاز پزشکی است، تعداد بسیاری دیگر این رژیم را به علت این فکر که برای سلامتی سودمند است یا فقط مد روز شده، انتخاب میکنند.
گلوتن پروتئینی است که در غلات یافت میشود. گلوتن ترکیبی از دو گلیکوپروتئین گلیادین (gliadin) و گلوتلین (glutelin) میباشد که متصل با نشاسته در اندوسپرم (بافت تغذیهای اطراف جوانه) تعداد بسیاری از غلات علوفهای وجود دارند.
به گزارش ایندیپندنت، تقریبا ۲۵ درصد جمعیت ایالات متحده محصولات بدون گلوتن مصرف میکنند. این رقم بهمراتب زیاد تر از نزدیک به ۶ درصد افراد دارای حساسیت به گندم و یک درصد مبتلایان به بیماری سلیاک در این سرزمین است. آنچه مشخص می کند تعداد بسیاری از افراد به دلایل غیر پزشکی رژیمهای بدون گلوتن را انتخاب میکنند، در حالی که از تعداد بسیاری معایب تغذیهای این محصولات بیخبرند.
داده های یک مطالعه تازه مشخص می کند تعداد بسیاری از مواد غذایی بدون گلوتن با وجود بالاتر بودن قیمتشان، پروتئین کمتر و قند و کالری بیشتری دارند، فاقد مواد مغذی الزامیاند و تعداد بسیاری از مزایای ادعاشده برای آنها همانند کنترل وزن و دیابت هم اغراقآمیزند.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها