بایدها و نبایدهای تغذیهای در عید نوروز_آینده
به گزارش آینده
در ادامه این مقاله از بایدها و نبایدها و نکات تغذیهای که باید در این ایام مراعات کنید، میگیم.
بایدهای تغذیهای در عید نوروز
۱. مصرف متعادل آجیل
آجیلها منبع خوبی از چربیهای سالم، پروتئین و ویتامینها می باشند اما مصرف بیشتر از حد آنها به علت کالری بالا علتاضافه وزن میشه. بهتره از آجیل خام و بدون نمک منفعت گیری کنید و از مصرف بیشتر از حد مغزهای شور و بوداده خودداری کنید. این چنین پیشنهاد میکنیم خرید آجیل درجه یک رو از فروشگاههای معتبر انجام بدید تا با مصرف آجیل بیکیفیت دچار مشکلات گوارشی نشید.
۲. نوشیدن آب کافی
نوشیدن آب کافی برای جلوگیری از مشکلات گوارشی، تامین آب مورد نیاز بدن و نگه داری شادابی پوست ضروریه. در ایام عید مصرف آب به جای نوشیدنیهای شیرین و گازدار پیشنهاد میشه. این چنین مصرف دمنوشهای گیاهی همانند چای سبز، بابونه و نعناع به بهبود هضم غذا پشتیبانی میکنه.
۳. مصرف میوه و سبزیجات تازه
برای تامین ویتامینها، فیبر و آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن، مصرف میوهها و سبزیجات تازه رو در برنامه غذایی روزانه خود قرار بدید. این کار به بهبود هضم غذا، تحکیم سیستم ایمنی و جلوگیری از یبوست پشتیبانی میکنه. این چنین مصرف سبزیجات با برگ سبز همانند کاهو و اسفناج در رژیم غذایی به شدت پیشنهاد میشه.
۴. مدیریت قولهای غذایی
تلاش کنید قولهای غذاییتون رو بهطور منظم و در حجم مناسب مصرف کنید. پرخوری و خوردن غذاهای سنگین در یک وعده علتناراحتی معده و سوءهاضمه میشه. این چنین مصرف قولهای سبک همانند سوپ و سالاد به جای غذاهای پرچرب و سرخشده پیشنهاد میشه.
۵. فعالیت بدنی را فراموش نکنید
در تعطیلات عید فعالیت بدنی کمتر میشه؛ در نتیجه پیادهروی روزانه، تمرینات سبک ورزشی و تحرک کافی به هضم بهتر غذا و نگه داری تناسب اندام پشتیبانی میکنه. تلاش کنید حداقل ۳۰ دقیقه در روز فعالیت بدنی داشته باشید.
نبایدهای تغذیهای در عید نوروز
۱. مصرف بیشتر از حد شیرینی و شکلات
نوروزه و انواع شیرینی و شکلات اما مصرف زیاد این خوراکیها میتواند علتافزایش وزن، مشکلات قند خون و پوسیدگی دندان میشه. بعد قبل از خرید شیرینی عید بهتره به این مسئله دقت کنید که مصرف این خوراکیها را محدود کنید و گزینههای سالمتری همانند میوههای خشک و خرما را جانشین نمایید.
۲. زیادهروی در مصرف نوشیدنیهای گازدار
نوشیدنیهای گازدار و آبمیوههای صنعتی حاوی قند بالا و افزودنیهای زیان اور می باشند که علتافزایش وزن، مشکلات متابولیکی و پوسیدگی دندانها میشن. مصرف آب، دمنوشهای گیاهی و آبمیوههای طبیعی بدون شکر اضافه جانشینهای بهتری می باشند.
۳. خوردن غذاهای سرخکرده و چرب
غذاهای سرخشده و پرچرب هضم سختتری دارند و علتمشکلات گوارشی، افزایش کلسترول و اضافهوزن میشن. بهتره غذاهای بخارپز، کبابی یا آبپز رو جانشین این نوع غذاها کنید. مصرف روغنهای سالم همانند روغن زیتون و روغن کنجد به جای روغنهای صنعتی پیشنهاد میشه.
۴. مصرف بیشتر از حد نمک
تنقلاتی همانند آجیلهای شور، چیپس و ترشیهای صنعتی مقدار مصرف نمک دریافتی بدن رو افزایش میدن که علتافزایش سختی خون و مشکلات قلبی میشن. در این ایام انتخاب آجیلهای خام و کمنمک و افت مصرف غذاهای فرآوریشده پیشنهاد میشه. نظر میکنیم زمان خرید آجیل عید انلاین، به سراغ گزینههای خام یا کم نمک برید.
۵. خوردن غذاهای سنگین در آخر شب
خوردن غذاهای سنگین و دیر زمان علتسوء هاضمه، مشکلات خواب و افزایش وزن میشه. بهتره وعده شام سبک باشه و حداقل دو ساعت قبل از خواب خورده بشه. این چنین مصرف لبنیات کمچرب و غذاهای پروتئینی سبک همانند ماست و گردو پیشنهاد میشه.
نکات تکمیلی برای تغذیه سالم در نوروز
در ایام نوروز برای تامین انرژی و مواد مغذی، مصرف حبوبات و غلات کامل همانند نان سبوسدار، برنج قهوهای و جو دوسر پیشنهاد میشه. این چنین نوشیدن بیشتر از حد چای و قهوه علتکمآبی بدن و مشکلات گوارشی میشه. بهتره مصرف این نوشیدنیها رو کنترل کنید.
صبحانه یکی از با اهمیت ترین قولهای غذایی است که نباید حذف بشه. مصرف مواد مغذی همانند تخممرغ، گردو، عسل و نان سبوسدار در صبحانه پیشنهاد میشه. در نهایت تند خوردن غذا و استرس زمان غذا خوردن علتمشکلات گوارشی میشه. بهتره غذاتون رو با اسایش و در محیطی مناسب میل کنید.
نتیجهگیری
مراعات اعتدال در تغذیه ایام نوروز نهتنها به نگه داری سلامتی پشتیبانی میکنه، بلکه لذت این ایام را هم دوچندان میکنه. با مراعات نکات ذکر شده و تهیه آجیل عید باکیفیت از فروشگاههای معتبری همانند ناتژی میتونید بدون این که دچار مشکلات تغذیهای بشید از تعطیلات لذت ببرید. امیدواریم با مراعات این پیشنهادها، نوروزی سالم و پرنشاط داشته باشید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها