دانشمندان کرهای کلید تبدیل سلولهای سرطانی به حالت سالم را اشکار کردند_آینده
به گزارش آینده
در دیماه محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) به علت گسترش فناوری گسترش یافتهای که میتواند سلولهای سرطانی را به حالت طبیعی برگرداند، دقت رسانههای گوناگون را به خود جلب کردند. اکنون محققان این مؤسسه موفق شدند برای اولینبار یک کلید مولکولی را در شبکه ژنتیکی اشکار کنند که میتواند در لحظهای که سلولهای طبیعی به سلولهای سرطانی تبدیل خواهد شد، فرایند سرطان را معکوس کند.
بر پایه گزارش Medical News، محققان KAIST موفق شدند یک فناوری مهم برای ثبت اتفاق «گذار بحرانی» در لحظهای که سلولهای طبیعی به سلولهای سرطانی تبدیل خواهد شد، تشکیل کنند. این فناوری میتواند کلید مولکولی را کشف کند و از آن برای تبدیل سلولهای سرطانی به حالت طبیعی منفعت گیری کرد.
گذار بحرانی (Critical transitions) اتفاقای است که طی آن یک تحول ناگهانی در نقطهای خاص از زمان رخ میدهد، همانند آن لحظهای که آب در دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد از مایع به بخار تبدیل میشود. این اتفاق نیز در فرایندی رخ میدهد که در آن سلولهای طبیعی به علت تجمع تغییرات ژنتیکی و اپیژنتیکی در یک مقطع وقتی خاص به سلولهای سرطانی تبدیل خواهد شد.
کلید مولکولی برای معکوسکردن سلولهای سرطانی
محققان KAIST کشف کردند که سلولها میتوانند داخل یک حالت گذار بحرانی ناپایدار شوند که طی آن سلولهای طبیعی درست قبل از تبدیلشدن کامل به سلولهای سرطانی در طول تومورزایی (به معنی تشکیل یا پیشرفت تومور) در کنار سلولهای سرطانی دیگر همزیستی میکنند و به عبارتی سلولها در این مرحله هم طبیعی می باشند و هم سرطانی.
با کشف این مرحله گذار، محققان یک کلید مولکولی برای معکوسکردن سرطان کشف کردند. برای آزمایش این کلید، محققان آن را روی سلولهای سرطانی روده اعمال کردند و از طریق آزمایشهای سلولی مولکولی قبول کردند که سلولهای سرطانی میتوانند ویژگیهای سلولهای طبیعی را بازیابی کنند.
درمانهای سنتی سرطان بر حذف سلولهای سرطانی از طریق جراحی یا ازبینبردن آنها با پرتودرمانی یا شیمیدرمانی تمرکز دارند. اما به نظر میرسد تحقیقات تازه رویکرد سومی را به وجود اورده است که به بیماران سرطانی امکان میدهد سلول های سالم خود را بازیابند.
این چنین محققان میگویند که یافتههای تازه میتواند راهکاری برای جلوگیری از راه اندازی تومور در افراد پرریسک باشند، همانند افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان را دارند یا به طور منظم در معرض مواد سرطانزا همانند دود سیگار می باشند.
یافتههای این پژوهش در Advanced Science انتشار شده است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها