چه نوع صبحانهای میتواند به محافظت از قلب پشتیبانی کند؟_آینده
به گزارش آینده
کارلا الخاندارا پرز وگا، پژوهشگر بیمارستان «دل مر» بارسلون و مرکز «CIBER» برای چاقی و تغذیه میگوید: «ترویج عادات خوب برای داشتن یک صبحانه سالم میتواند به افت خطر سندرم متابولیک و دیگر بیماریهای مزمن مرتبط با پیری پشتیبانی کند و در نتیجه کیفیت زندگی را بهبود بخشد.»
در این تحقیق که گزارش آن در مجله تغذیه، سلامت و پیری انتشار شده، بطور اختصاصی اثرات رژیم غذایی مدیترانهای و سبکهای زندگی بر سلامت قلب و عروق مطالعه شده است.
در جریان این تحقیق، حالت سلامت ۳۸۳ بزرگسال که بین ۵۵ تا ۷۵ سال داشتند، برای زمان ۳ سال مورد بازدید قرار گرفت.
همه شرکتکنندگان در این تحقیق، دارای سندرم متابولیک بودند که برخی از علائم آن عبارت هستند از سختی خون بالا، قند خون بالا، چربی اضافی بدن در اطراف کمر این چنین سطوح غیرطبیعی کلسترول که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی حادتر، سکته مغزی و دیابت را افزایش خواهند داد.
پژوهشگران این چنین سبک زندگی این افراد برای افت وزن بر پایه رژیم غذایی مدیترانهای را بازدید کردند.
آنها به زمان سه سال، عادات صبحانه و نشانگرهای سلامتی این افراد را جستوجو کردند و درنهایت نکات جالبی را کشف کردند.
از جمله این که حالت سلامت افرادی که در قولهای صبحانه خود، غذاهایی با کالری زیاد کم (کمتر از ۲۰ درصد کالری روزانه خود) یا بیشتر از حد (بیشتر از ۳۰ درصد) میخورند، نسبت به افرادی که ۲۰ تا ۳۰ درصد از کالری روزانه خود را از طریق وعده غذایی صبحگاهی دریافت میکردند، بدتر بوده است.
در آخر دورۀ سه سالۀ مطالعه، تفاوتها باز هم قابل دقت می بود؛ چون در قیاس با گروهی که «درست و مشابه غذا میخوردند»، شاخص توده بدنی (BMI) در شرکتکنندگانی که در قولهای صبحانه کالری زیاد کم یا بسیاری دریافت میکردند، عدد بالاتری را نشان میداد و قطر دور کمر آنها نیز زیاد تر می بود.
این چنین آزمایش خون آنها حاکی از وجود سطوح بالاتری از تری گلیسیرید (نوعی چربی حاضر در خون) و سطوح پایینتر «کلسترول خوب» در بدنشان می بود.
اهمیت «کیفیت» صبحانه
اما «کمیت» تنها عامل مهم نبوده است. شرکتکنندگانی که صبحانههایشان (صرف نظر از اندازه) کیفیت تغذیهای پایینی داشت، حالت سلامتی بدتری داشتند.
آنها نیز اندازههای دور کمر بزرگتری داشتند و پروفایلهای چربی خون نامطلوبی را نشان میدادند. شگفتآورتر از همه این که کارکرد کلیه آنها نیز در قیاس با افرادی که قولهای غذایی صبحگاهی متعادلتری میخوردند، پایینتر می بود.
دلنشین دقت است که این مطالعه در حالی انجام شده که همه شرکتکنندگان آن، رژیمهای مدیترانهای را جستوجو میکردند و تلاش میکردند وزن خود را افت دهند.
به این ترتیب روشن شد که حتی در این الگوی غذایی به طور کلی سالم نیز «ترکیب صبحانه» تفاوت قابل توجهی را در نتایج سلامتی تشکیل میکند.
یک صبحانه «عالی» شامل چه موادی است؟
این تحقیق به افرادی که نمیدانند یک صبحانه ایدهآل چیست، نظر میکند که ۲۰ تا ۳۰ درصد کالری روزانه خود را با خوردن صبحانه دریافت کنند. برای مثال برای فردی که روزانه ۲۰۰۰ کالری غذا میخورد، این به معنی صبحانهای بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ کالری است.
از نظر کیفیت نیز باید به قولهای غذایی متعادلی فکر کرد که حاوی غلات کامل، پروتئینهای بدون چربی، چربیهای سالم، میوهها و سبزیجات می باشند و در عین حال باید مصرف غذاهای فرآوریشده حاوی قندهای اشباع شده و چربیهای ناسالم را محدود کرد.
به این ترتیب، اگرچه صبحانه با اهمیت ترین وعده غذایی در روز است، اما این که چه بخورید و چطور آن را بخورید، مهم است و این مطالعه بار دیگر نشان داد که داشتن مقدار مناسبی از مواد غذایی با کیفیت بالا، یکی از کلیدهای سلامت متابولیک است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها