تفاوت برنج سفید و قهوهای؛ قیمت غذایی کدام زیاد تر است؟_آینده
به گزارش آینده
اگر جزو افرادی هستید که برای خرید برنج، صبوری به خرج میدهید تا بتوانید از مادهای مغذی و پرفایده منفعت گیری کنید، به گمان زیاد علاوه بر برنج سفید که بین عوام مورد منفعت گیری است، نام برنج قهوهای را شنیدهاید.
اما سوال این است که تفاوت برنج سفید و قهوهای در چیست؟ آیا این تفاوت در رنگ، جهت تحول در مقدار مواد مغذی میشود؟ پخت برنج سفید و قهوهای چطور است؟ در ادامه این نوشته، به جواب سوالات ذکرشده میپردازیم. سپس، تفاوتهای بین برنج سفید و قهوهای را از جهات گوناگون ظاهری و باطنی مورد بازدید قرار میدهیم.
برنج سفید چیست؟
برنج سفید یکی از رایجترین انواع برنج است که دانههای سفید رنگ دارد. علت سفید بودن دانهها در این برنج، جداسازی پوسته قهوهای رنگ به نام سبوس از سطح دانه طی فرایند سبوسگیری است. این نوشته ضمن افزایش زیبایی ظاهری برنج که آن را برای منفعت گیری در مجالس و مهمانیها مناسب میکند، علتماندگاری بیشتر برنج و پخت آسانتر آن میشود. این نوشته به خصوص برای افرادی که به علت پرجمعیت بودن یا عوامل دیگر، خرید برنج را یک جا انجام خواهند داد، اهمیت تعداد بسیاری دارد.
مزایا مصرف برنج سفید
به گمان زیاد با شنیدن این نوشته که برنج سفید حاصل جداسازی سبوس از سطح دانه برنج است با خودتان فکر کنید که برنج سفید منفعتای ندارد. باید او گفت که این باور، نادرست است. برخی از با اهمیت ترین مزایا مصرف برنج سفید عبارت هستند از:
دریافت انرژی
با مصرف برنج در قولهای مهم غذایی همانند ناهار و شام، انرژی مورد نیاز بدن به شدت تامین میشود. علت این تامین انرژی سریع، شدت بالای هضم و دریافت به موقع کربوهیدراتهای الزامی بدن است. در واقع، با مصرف برنج، انرژی ملزوم برای فعالیتهای روزانه را به دست میآورید و دچار ضعف و خستگی لحظهای نمیشوید.
سهولت فعالیت دستگاه گوارش
برنج سفید، کربوهیدراتی ساده برداشت میشود. به همین علت هضم آسانی دارد. این نوشته میتواند تا حدی از ابتلا به بیماریهای گوارشی جلوگیری کند. ضمنا، علائمی همانند نفخ شکم، یبوست و دیگر موارد با منفعت گیری از برنج سفید و پخت صحیح آن، تا حد قابل توجهی افت مییابد.
افت التهابات بدن
برخی از مطالعات مشخص می کند که مصرف برنج سفید در افت التهابات درونی موثر است. این نوشته میتواند مانع از ابراز تعداد بسیاری از بیماریها شود و به سمزدایی دستگاه گوارش پشتیبانی شایانی کند.
برنج قهوهای چیست؟
برنج قهوهای، همان دانههای مهم برنج است که فقط پوسته خارجی آن جدا شده است و شامل قسمتهایی همانند سبوس و جوانه میشود. این برنج احتمالا از نظر ظاهر، به زیبایی برنج سفید نباشد؛ اما سرشار از مواد مغذی همانند فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. طبق معمول افرادی که به سلامت بدن خود اهمیت خواهند داد، این برنج را در برنامه غذایی خود جانشین میکنند.
مزایا مصرف برنج قهوهای
اکنون که با برنج قهوهای آشنا شدهاید، به گمان زیاد تفاوت برنج سفید و قهوهای را تا حدی فهمید شده باشید. میتوان او گفت که مهمترین تفاوت این برنج، مواد مغذی بسیاری است که در آن وجود دارد. برخی از مزایا برنج قهوهای عبارت هستند از:
مزایا مرتبط با فیبر
فیبر یکی از کربوهیدراتهایی است که در بدن انسان تجزیه نمیشود، اما نقش پررنگی در بهبود کارکرد و سلامت بدن دارد. به طور کلی، فیبر همانند فیلتری در دستگاه گوارش عمل میکند و از این طریق، مانع از ابتلا به بیماریهایی همانند یبوست میشود. از طرفی، صرف برنج قهوهای با فیبر بیشتر، علتمیشود تا در زمان مختصرتری حس سیری کنید. همین نوشته در کنترل وزن تاثییر به سزایی دارد. ضمنا مصرف منظم فیبر میتواند از ابراز برخی از سرطانها همانند سرطان روده جلوگیری کند.
مزایا مرتبط با ویتامین B
برنج قهوهای سرشار از ویتامین ب است. این نوشته به طور کلی علتتامین انرژی بدن، سلامت سیستم عصبی، تحکیم سیستم ایمنی، سلامت پوست و مو و تعداد بسیاری از فاکتورهای دیگر میشود.
کنترل قند خون
همانطور که گفتیم برنج سفید، هضم سریعی دارد. در روبه رو، برنج قهوهای جهت افت روال هضم غذا میشود. این نوشته، سطح قند خون را در زمان طویلتری ثابت نگه میدارد. به این علت، افرادی که به دیابت دچار می باشند با مصرف برنج سفید میتوانند نیاز قندی خود را تا حد مساعد تامین کنند.
سلامت قلب
عناصری همانند منگنز و منیزیوم که برای سلامتی قلب و بهبود کارکرد آن الزامی می باشند، در برنج قهوهای وجود دارند. در واقع این عناصر با کنترل قند خون و افت چربیهای اضافی همانند کلسترول، سلامت قلب را ضمانت میکنند.
مزایا مرتبط با آنتی اکسیدان
آنتیاکسیدانها ترکیباتی می باشند که از بدن در روبه رو رادیکالهای آزاد، محافظت میکنند. برنج قهوهای مادهای سرشار از آنتی اکسیدان است که از ابراز بیماریهایی همانند سرطان تا حدی جلوگیری میکند. یقیناً، مصرف برنج قهوهای تنها فاکتور ملزوم برای جلوگیری از ابراز بیماریهای خطرناک، همانند سرطان نیست؛ اما تا حد قابل توجهی در عدم وقوع آن موثر است.
تفاوت برنج سفید و قهوهای
اکنون که با چیستی برنج سفید و قهوهای آشنا شدید، زمان آن رسیده است که تفاوت برنج سفید و قهوهای را بازدید کنیم. میتوان او گفت که تفاوتهای مهم این دو برنج در فاکتورهایی همانند ظاهر، قیمت غذایی و نحوه پخت تقسیم میشود. در ادامه به بازدید مختصر این تفاوتها میپردازیم:
تفاوت ظاهری
برنج سفید همانطور که از نامش پیداست، دانههایی براق و سفید رنگ دارد. اما برنج قهوهای به علت وجود سبوس، دانههایی با رنگ نزدیک به قهوهای دارد. از طرفی، جداسازی سبوس از سطح دانه میتواند برنج سفید را مقداری ظریفتر از برنج قهوهای نشان دهد. یقیناً نوع و محل تشکیل برنج در اندازه دانهها و ظرافت آنها تاثیرگذار است. ضمنا، وجود سبوس، سطح دانههای برنج را مقداری ناهموار مشخص می کند. در حالی که برنج سفید، سطح صاف و صیقلی دارد که در مهمانیها جنبه بهتری از خود مشخص می کند.
قیمت غذایی
به طور کلی، برنج سفید که طی فرایند سبوسگیری، سبوس خود را از دست میدهد؛ کربوهیدرات بیشتری دارد و از این طریق، انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکنند. اما در روبه رو برنج قهوهای با نگه داری سبوس، سطح بیشتری از فیبر، ویتامین و مواد معدنی را به بدن میرساند که جهت فوایدی همانند سلامت بدن و کنترل وزن میشود.
یقیناً دقت داشته باشید که همین سبوس جهت تحول در طعم برنج میشود. تا جایی که برنج قهوهای، طعمی آجیلی دارد اما برنج سفید دارای طعمی ملایم است که با چاشنیهای گوناگون، مزهای تازه میگیرد.
|
نام ماده مغذی
|
برنج سفید(۱۰۰ گرم)
|
برنج قهوهای(۱۰۰ گرم)
|
|
کالری
|
۱۳۰ گرم
|
۱۱۱ گرم
|
|
کربوهیدرات
|
۲۸ گرم
|
۲۷ گرم
|
|
فیبر
|
۰.۴ گرم
|
۳.۵ گرم
|
|
پروتئین
|
۲.۷ گرم
|
۲.۶ گرم
|
|
چربی
|
۰.۳ گرم
|
۱.۹ گرم
|
|
منگنز
|
۱.۳ میلی گرم
|
۲.۴ میلی گرم
|
|
منیزیم
|
۲۱ میلی گرم
|
۸۶ میلی گرم
|
بافت و نوع پخت
برنج سفید بافت نرم و ملایمی دارد. به همین علت در زمان زمان کمتری آماده میشود. طبق معمول برای پخت این برنج از دو روش برنج آبکش و یا دمی منفعت گیری میکنند. در صورتی که تمایل دارید دانههای برنج از یک دیگر جدا و به نوعی مجلسیتر باشند؛ روش آبکشی مناسب شما است. در روبه رو، دمی کردن برنج سفید، حالتی چسبنده به آن میدهد که یقیناً کربوهیدرات بیشتری دارد.
اما برنج قهوهای به علت وجود سبوس، به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. از آنجایی که دانههای این برنج سفت و سخت می باشند، به طور دانه دانه پخته خواهد شد و کمتر پیش میآید که حالت کته یا چسبنده به دست آورند. ضمنا، برای پخت برنج قهوهای بهتر است آن را از قبل خیس کنید.
برنج قهوهای بهتر است یا سفید؟
اکنون که با تفاوت برنج سفید و قهوهای آشنا شدید، به گمان زیاد از خودتان سوال کنید که کدام یک انتخاب بهتری است؟ در جواب به این سوال باید او گفت که همه چیز به مقصد شما از پخت برنج بستگی دارد. اگر به سلامت برنج خود اهمیت میدهید، برنج قهوهای انتخاب بهتری است. اما اگر به جستوجو پخت آسان و طعم دلنشینتر برنج هستید، برنج سفید را انتخاب کنید.
طبق معمول افرادی که به جستوجو زندگی سالم می باشند، برنج قهوهای که مملو از فیبر، ویتامین، مواد معدنی، منیزیوم و منگنز است را به برنج سفید ترجیح خواهند داد. اما در روبه رو، افرادی که بافت نرم، رنگ خوب، بوی مطبوع و پخت سریع تر برنج را میخواهند، برنج سفید را برتری خرید خود قرار خواهند داد.
سخن پایانی
برنج سفید، یکی از مهمترین مواد غذایی است که به گفتن منبع کربوهیدرات برای تامین انرژی مورد منفعت گیری قرار میگیرد و مهمان سفرههای تعداد بسیاری از ایرانیان است. این ماده غذایی، لحاظی مجلسی دارد و در ترکیب با انواع کباب و خورش، نمود زیبایی به سفره میبخشد. از طرفی، برنج قهوهای مادهای مغذی است که به علت وجود سبوس، سرشاز ویتامین و مواد معدنی است. این نوشته علتمیشود تا طرفداران سبک غذایی سالم، به سمت برنج قهوهای روی آورند.
ما در این نوشته، به بازدید تفاوت برنج سفید و قهوهای پرداختیم. سپس، توضیح دادیم که بهترین انتخاب بین این دو برنج به بودجه، علایق غذایی و مواد مغذی است که جستوجو آن میگردید.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها