طرز درست کردن خورشت دروغگو (دورگو) گیلانی

نحوه درست کردن خورشت دروغگو (دورگو) گیلانی_آینده


به گزارش آینده

خورشت دروغگو یا دورگو یکی از غذاهای سنتی استان گیلان است که اصالت آن به شهر «لشت نشا» از توابع رشت می‌رسد. خورش دروغگو یک غذای کاملا گیاهی مناسب شام و ناهار است. این خورشت در واقع ترکیبی است از خورشت قرمه سبزی و خورشت فسنجان و یقیناً بدون گوشت یا مرغ است، به همین علت نام دروغگو را روی این غذا گذاشتند. در این نوشته نحوه تهیه دروغگو خوروشت به همراه نکات مهم در طبخ آن خواهیم پرداخت.

مواد ملزوم برای تهیه خورشت دروغگو (دورگو) گیلانی

لوبیا چیتی: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار

مغز گردو: ۴ عدد

پیاز (برای پیاز داغ): ۲ عدد متوسط

رب انار: ۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

سبزی خرد شده معطر (نعنا، گشنیز، جعفری، چوچاق): ۳/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

کدو حلوایی: ۱ عدد متوسط

زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار ملزوم

روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی

برنج: برای سرو کنار خورشت دروغگو

زمان زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه

زمان زمان ملزوم برای پخت خورشت دروغگو: ۲ ساعت

مرحله های نحوه تهیه خورشت دروغگوی سنتی و لذیذ گیلانی

اگر به جستوجو یک غذای خورشتی متفاوت هستید، خورشت دروغگو یک انتخاب مناسب است. این خورشت خوش عطر و لذیذ را به سادگی می‌توانید در خانه تهیه کنید و با آن به سفره‌های خود تنوع بدهید.

مرحله اول: آماده‌سازی مواد اولیه

در اولین مرحله از نحوه تهیه خورشت دروغگوی دلنشین گیلانی باید ابتدا لوبیا چیتی را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار پشتیبانی می‌کند نفخ لوبیا گرفته شود و راحت‌تر بپزد. سبزی‌های معطر شامل نعنا، گشنیز، جعفری و چوچاق را نیز کاملا با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج شود.

مغز گردو را هم با دستگاه غذاساز یا آسیاب برقی خرد کنید تا جایی که کاملا به شکل پودر دربیاید.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

در این مرحله از نحوه تهیه دروغگو خورش به دو عدد پیاز متوسط نیاز دارید. پیازها را پوست بگیرید، بشویید و سپس به طور نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه با سایز مناسب را به همراه مقدار کافی از روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ شود. پیازها را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها کاملا شیشه‌ای و سبک شوند.

مرحله سوم: کدو حلوایی را به پیاز داغ اضافه کنید

اکنون باید یک عدد کدو حلوایی متوسط را پوست بگیرید و به طور مکعبی خرد کنید. کدوهای برش داده شده را با آب بشویید و سپس از آنکه مقداری خشک شدند به پیازهای در حال تفت خوردن اضافه کنید. کدو حلوایی را به همراه پیاز تفت دهید تا آب آن کشیده و مقداری نرم شود.

مرحله چهارم: لوبیا چیتی را اضافه کنید

لوبیا چیتی که از شب قبل خیسانده‌ شده، آماده برای منفعت گیری در خورشت دروغگو است. لوبیا چیتی را به همراه کدو و پیاز داغ روی حرارت مقداری تفت دهید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

اگر به جستوجو یک غذای خورشتی متفاوت هستید، خورشت دروغگو یک انتخاب مناسب است. این خورشت خوش عطر و لذیذ را به سادگی می‌توانید در خانه تهیه کنید و با آن به سفره‌های خود تنوع بدهید

مرحله پنجم: ادویه را به همراه ۴ لیوان آب جوش اضافه کنید

ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به محتویات قابلمه روی حرارت اضافه کنید و ابتدا در روغن مقداری تفت دهید تا از خامی دربیایند و عطر آنها بلند شود. ادویه را با دیگر مواد ترکیب کنید تا عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود.

در این مرحله از نحوه تهیه خورشت دروغگو باید زمان بدهید تا لوبیا چیتی و کدو بپزند. بعد ۴ لیوان آب جوش به محتویات قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد خورشت روی حرارت ملایم بپزند.

مرحله ششم: گردو را به همراه چاشنی‌ها تفت دهید

در زمان وقتی که لوبیا می‌پزد، شما باید دیگر مواد خورشت دروغگوی شمالی را آماده کنید. گردوی پودر شده را که از قبل آماده کردید، با مقدار مقداری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

اکنون چاشنی‌ها، شامل یک قاشق غذاخوری رب انار (نحوه تهیه رب انار) و یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (نحوه تهیه رب گوجه) را به تابه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا جایی که تحول رنگ دهند و از خامی در همراه شوند. گردو را به همراه رب انار و رب گوجه فرنگی به خوبی با هم ترکیب کنید.

مرحله هفتم: ترکیب گردو و رب را به خورشت دروغگو اضافه کنید

سپس از نزدیک به یک ساعت وقتی که لوبیا پخته شد، گردویی را که به همراه رب انار و رب گوجه فرنگی تفت دادید به دیگر مواد خورشت اضافه کنید. اجازه دهید، محتویات قابلمه هم چنان روی حرارت باقی بماند تا گردو به روغن بیفتد و خورشت گیلانی به غلظت مناسب برسد. برای روغن افتادن زیاد تر خورشت هر ۳۰ دقیقه یک بار یک تکه یخ کوچک داخل قابلمه بیندازید تا به گردوها شوک داخل شده و به روغن بیفتند.

مرحله هشتم: سبزی‌ها را سرخ کنید

سبزی‌های مخصوص خورش دروغگو شامل نعنا، جعفری، گشنیز و چوچاق را که از قبل شسته‌اید به طور ریز ساطوری کنید و در یک تابه دیگر روی حرارت با مقدار کافی از روغن تفت دهید. سبزی‌ها را باید کاملا تفت دهید تا رنگ آنها به سیاهی متمایل شود اما مواظب باشید نسوزند.

مرحله نهم: سبزی سرخ شده و نعنا خشک را اضافه کنید

در سی دقیقه پایانی پخت، وقتی که گردوها به روغن افتادند زمان اضافه کردن سبزی سرخ شده است. سبزی‌ها را به خورشت گیلانی دروغگو اضافه کنید و هم بزنید تا به طور یکدست پخش شوند. برای آنکه خورشت عطر و بوی بهتری بگیرد، یک قاشق غذاخوری نعنا خشک به آن اضافه و با دیگر مواد مخلوط کنید.

مرحله آخر: خورشت دروغگو را سرو کنید

وقتی که خورشت به غلظت مناسب رسید و جا افتاد، می‌توانید آن را سرو کنید. خورشت دروغگوی وگان را با برنج چلو یا برنج کته سرو کنید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید. این برنج و خورشت گیلانی را می‌توانید با سالاد شیرازی یا انواع ترشی سرو کنید.

نکات مهم در نحوه تهیه خورشت دروغگو به روش اصیل شمالی

کدو حلوایی طعم شیرین به غذا می‌دهد و رب انار، شیرینی آن را متعادل می‌کند. اگر ذائقه شما به غذاهای شیرین تمایل دارد می‌توانید از یک قاشق چای‌خوری شکر در تهیه این خورشت منفعت گیری کنید.

اگر دوست دارید طعم غذا به ترشی بزند از مقدار بیشتری رب انار ترش در تهیه این غذا منفعت گیری کنید.

به جای کدو حلوایی، از کدو سبز و یا بادمجان نیز می‌توانید در تهیه خورشت دروغگو گیلانی منفعت گیری کنید.

اضافه کردن چند قطعه یخ به خورش در حال جا افتادن، پشتیبانی می‌کند تا گردوها روغن بیشتری بعد دهند و خورش دروغگو ظاهری مجلسی‌تر اشکار کند.

سبزی این خورشت باید به اندازه سبزی خورشت قرمه سبزی سرخ شود.

خورشت دروغگو یک خورشت نسبتا غلیظ است و غلظت آن همانند به خورشت قرمه سبزی و یا فسنجان باید باشد.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن خورش دروغگو خانگی و لذیذ

به جای سبزی چوچاق از چه سبزی فرد دیگر در تهیه این خورشت می‌توان منفعت گیری کرد؟

چوچاق یک سبزی معطر و محلی گیلانی است. اگر به سبزی تازه چوچاق دسترسی ندارید می‌توانید از سبزی خشک آن منفعت گیری کنید. اگر به سبزی خشک چوچاق نیز دسترسی ندارید از ترکیب نعنا، گشنیز و جعفری به طور مساوی در تهیه خورشت منفعت گیری کنید.

آیا می‌توان فقط از سبزی نعنا تازه منفعت گیری کرد و نعنا خشک را حذف کرد؟

خیر. نعنا خشک عطر و بویی دارد که نعنا تازه ندارد. اضافه کردن نعنا خشک در واقع علتمی‌شود تا خورشت عطر و طعمی لذیذ و متفاوت اشکار کند.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی