۱۰ خاصیت شگفت انگیز ماهی سالمون

۱۰ خاصیت شگفت انگیز ماهی سالمون_آینده


به گزارش آینده

نحوه تشخیص ماهی سالمون از قزل آلا

به علت شباهت زیاد بسیاری که این دو گونه با یکدیگر دارند، گاها تشخیص آنها از یکدیگر دشوار به نظر می رسد. علیرغم شباهت ظاهری زیاد، خواص، ویتامین ها و مواد مغذی این دو نوع ماهی زیاد با یکدیگر متفاوت می باشند. بطوریکه قیمت غذایی ماهی های سالمون به لحاظ درصد ویتامین های D و E و یا امگا ۳ و… نسبت به قزل آلا ها به قدری متفاوت است که این کار بر اختلاف قیمت این دو نوع ماهی تاثییر بسزایی داشته است. به همین علت امکان پذیر تعداد بسیاری از فروشندگان ماهی، گونه قزل آلا را به جای سالمون به فروش برسانند. 

اما مهم ترین وجه تمامیز و نحوه تشخیص ماهی سالمون از قزل آلا به رنگ گوشت آنها بر می گردد. گوشت ماهی سالمون به رنگ صورتی است که بعد از پخت به رنگ نارنجی متمایل می گردد. این چنین در تکه پائین بدنه سالمون ها بر خلاف قزل آلا، فاقد خال و لکه های مشکی می باشد. فک ماهی سالمون مدام پائین تر چشمان آن قرار می گیرد که این نوشته در قزل آلا ها بلعکس می باشد. 

متاسفانه برخی فروشندگان در مرحله های ابتدایی پرورش قزل آلا، از خوراکی های رنگی منفعت گیری می کنند تا رنگ گوشت آن را به سالمون همانند سازند و آن را گران تر به فروش برسانند. همین نوشته نشان دهنده قیمت غذایی بالای سالمون ها و تفاوت زیاد زیاد آن با قزل آلا می باشد. 

انواع Salmon ها

سالمون ها دارای نژاد ها و انواع مختلفی می باشند که بهترین نوع آنها سالمون های نروژی اصل می باشند. این نژاد جزو خوش طعم ترین و مغذی ترین نوع این ماهی ها است که از گوشت آن به طور خام در تهیه انواع سوشی نیز منفعت گیری می شود. دیگر انواع نژادها عبارت هستند از:

سالمون کینگ

به این نژاد، سالمون چینی هم حرف های می شود. طعم این گونه زیاد عالی و از دیگر نژادها لذیذ تر و محبوب تر است. این چنین دارای چربی بسیاری می باشد که جهت خوش طعم تر و غنی تر شدن گوشت آن می گردد. رنگ گونه های کینگ، سفید متمایل به قرمز است. 

نژاد سوکا

گوشت این نوع ماهی سالمون زیاد خوش رنگ و متمایل به نارنجی و قرمز است. طعم آن نیز زیاد لذیذ می باشد. 

نژاد نقره ای و صورتی

همانطور که از نام آن پیداست، رنگ پوست این نوع ماهی نقره ای رنگ می باشد. نژاد صورتی نیز دارای گوشت صورتی روشن است که زیستگاه مهم آن اقیانوس آرام می باشد. گوشت نژادهای صورتی حاوی چربی کمتر و طعم آن زیاد لذیذ است. به این گونه، سالمون کوهان دار نیز می گویند که به علت وجود برجستگی در پشت ماهی است.

سالمون چام

نژاد چام یا ماهی سگ دارای دندان هایی همانند به سگ است که گوشت سبک و کم چربی دارد و زیاد تر به شکل کنسرو یا منجمد اراعه می گردد. 

طبع ماهی سالمون 

طبع ماهی های سالمون همانند اکثر ماهی های دیگر، سرد و تر است. بطور کلی ماهی هایی که در آب های شور و در دریا زندگی می کنند سردی و تری کمتری نسبت به ماهی های آب های شیرین و رودخانه ها نظیر سالمون ها دارند. به همین علت بهتر است زمان طبخ و مصرف ماهی سالمون از مصلح هایی با طبع گرم منفعت گیری کنید. بهترین نوع مصلح های ماهی شامل زنجبیل، فلفل، مغز گردو، سبزیجات محلی تند نظیر ترخون، خردل، زیتون پروده، گلپر، آویشن و … می باشند. 

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

این نوع ادویه ها و مواد غذایی می توانند عوارض سردی و تری ماهی ها را افت دهند. بطور مثال ماهی هایی که به طور شکم پر طبخ می شوند سرشار از ادویه ها و مواذ مصلح با طبع گرم می باشند. همانند مغز گردو، زیره، رب انار، نارنج، نمک و …

خواص و مواد مغذی گوشت ماهی سالمون 

خواص غذایی، درمانی و قیمت غذایی ماهی های سالمون به قدری زیاد و دلنشین دقت است که جهت می شود گوشت آن جایگاه اختصاصی ای در برنامه غذایی اکثر مردم دنیا داشته باشد. 

۱- سرشار از اسیدهای چرب  امگا ۳

امگا ۳ (omega-3) و امگا ۶ (omega-6) دو اسید چرب الزامی می باشند که بدن انسان قادر به ساختن آنها نیست. به این علت ملزوم است از منبع های خارجی نظیر مواد غذایی تامین گردند. ماهی ها منبع خوبی برای تامین این اسیدهای چرب سودمند می باشند که دلنشین است بدانید در بین انواع گونه های ماهی، سالمون ها دارای بیشترین درصد امگا ۳ می باشند. 

Omega-3 داخل غشای سلولی می گردد و در فعالیت های مهم فیزیولوژیک بدن نقشی اساسی ایفا می نماید. بطوریکه کارکرد اندام های حیاتی بدن نظیر قلب و عروق، سیستم ایمنی، دستگاه عصب و حتی دستگاه تشکیل همانند به آن وابسته است.  دیگر مزایا امگا ۳ و دلایل الزام تامین آن از طریق رژیم غذایی عبارت هستند از:

  • افت التهابات در بدن

  • افت وزن 

  •  بهبود کارکرد مغز و افت ریسک سکته های مغزی 

  • افت درصد ریسک سکته های قلبی

  • سلامت پوست و مو 

  • و…

دلنشین است بدانید در هر ۱۰۰ گرم از گوشت ماهی سالمون نزدیک به ۲.۵ گرم اسید چرب امگا ۳ وجود دارد که این مقدار در گونه های پرورشی کمتر و در سالمون های دریایی زیاد تر است. 

۲- بهبود سلامت قلب و افت چربی های زیان اور

با گنجاندن این ماهی در برنامه غذایی خود می توانید اسیدهای چرب الزامی که از راه اندازی لخته خون در رگ ها جلوگیری می نمایند را دریافت کنید. در نتیجه علاوه بر بهبود کارکرد قلب به پیشگیری از مشکلات قلبی، سکته ها و بیماریهای فشارخون پشتیبانی می نمایید. ضمن آنکه مصرف گوشت سالمون به طور موثری بر افت چربی های مضری نظیر تری گلیسیرید و این چنین کلسترول در بدن تاثییر گذار می باشند. 

۳- غنی از پروتئین

با دقت به این که گوشت سالمون یک منبع غذایی سرشار از پروتئین، با کیفیت بالا می باشد، برای رژیم غذایی ورزشکاران و بیماران قلبی که ملزوم است از خوردن غذاهای چرب و سرخ کردنی اجتناب کنند، ایده آل است. 

این پروتئین برای ساختن و ترمیم عضلات زیاد سودمند و الزامی می باشند. این چنین در سلامت پوست، ناخن و مو نقش مهمی ایفا کرده، با کنترل اشتها، به پشتیبانی تشکیل حس سیری طویل زمان در افراد، مناسب رژیم های غذایی مخصوص لاغری نیز می باشند. 

مصرف پروتئین به مقدار ۲۰ تا ۳۰ گرم در هر وعده غذایی برای سلامتی الزامی است. هر ۱۰۰ گرم گوشت ماهی سالمون می تواند ۲۲ الی ۲۵ گرم پروتئین سودمند و با کیفیت را برای بدن تامین نماید. به این علت با گنجاندن آن در رژیم غذایی خود می توانید به سلامت استخوان ها، کند شدن روال پیری در سلول ها، بهبود روال ترمیم اندام ها و عضلات صدمه دیده و افت توده های چربی در بدن و در نتیجه افت وزن پشتیبانی شایانی نمائید. 

۴- تحکیم سیستم ایمنی

امروزه با شایع شدن بیماری های ویروسی تازه نظیر کرونا و انواع آنفولانزا، بیماری های خود ایمنی، سرطان ها و … بیشتر از هر زمان فرد دیگر لزوم تحکیم سیستم ایمنی در افراد حس می شود. 

دلنشین است بدانید ماهی سالمون به علت دارا بودن ویتامین های D و B می تواند به تحکیم سیستم ایمنی بدن پشتیبانی نماید. چون ویتامین دی نقش زیاد مهمی در کارکرد سیستم ایمنی انسان دارد و به جذب هر چه بهتر کلسیم نیز پشتیبانی می نماید. ویتامین ب نیز برای کارکرد موثر غده تیروئید، افزایش سطح انرژی بدن و پیشگیری از عفونت ها الزامی است. درصد مقدار انواع ویتامین B حاضر در هر ۱۰۰ گرم گوشت سالمون صید شده از دریا که بیشترین قیمت غذایی را دارد عبارت است از:











انواع ویتامین B

درصد ویتامین در هر وعده سالمون (نزدیک به ۱۰۰ گرم) 

ویتامین B تیامین

٪۱۸

ویتامین B۲ ریبوفلاوین

٪۲۹

ویتامین B نیاسین

٪۵۰

ویتامین B۵ اسید پانتوتنیک

٪۱۹

ویتامین B۶

٪۴۷

ویتامین B۹ اسید فولیک

٪۷

ویتامین B۱۲

٪۵۱

۵- منبع سلنیوم 

سلنیوم ماده معدنی کمیابی است که وجود آن برای کارکرد تعداد بسیاری از ارگان های بدن الزامی می باشد. به طور مثال برای محافظت از سلامت استخوان ها، کارکرد موثر غده تیروئید ( پشتیبانی به افت آنتی بادی های تیروئید در افراد مبتلا به خود ایمنی تیروئید)، افت ریسک ابتلا به سرطان ها و… ملزوم است در رژیم غذایی خود از منبع های تامین کننده سلنیوم منفعت گیری کنید. 

مقادیر کم سلنیوم مورد نیاز برای بدن را می توانید به راحتی و با مصرف ماهی سالمون در برنامه غذایی خود تامین نمائید. هر ۱۰۰ گرم گوشت این ماهی حاوی ۶۰ تا ۶۷ درصد سلنیوم مورد نیاز برای بدن انسان در هر روز می باشد. 

۶- تامین پتاسیم مورد نیاز بدن

با دقت به این که گوشت این ماهی منبعی سرشار از پتاسیم است می توانید هر ۱۰۰ گرم از آن را برای تامین نزدیک به ۱۸ درصد از نیاز روزانه بدن تامین نمائید. دقت داشته باشید مقدار پتاسیم در گونه های پرورشی کمتر و در نزدیک به ۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن می باشد. 

۷- حاوی آنتی اکسیدان آستاگزانتین

یکی از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی، ترکیب آستاگزانتین است که در رنگدانه های گوشت سالمون یافت می شود. این ماده الزامی برای بدن، از طریق اکسیداسیون کلسترول بد در بدن، کلسترول خوب و سودمند برای افت ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تامین می نماید. 

آستاگزانتین در کنار ویتامین A حاضر در این ماهی به سلامت چشم و بینایی بهتر نیز زیاد پشتیبانی می نماید. این چنین از خشکی چشم و پیرچشمی پیشگیری می نماید. 

۸- پشتیبانی به کنترل و افت وزن 

در رژیم غذایی افرادی که تصمیم لاغر شدن را دارند، گوشت سالمون جایگاه اختصاصی ای دارد. چون یک غذای پروتئینی با کیفیت محسوب می شود که می تواند هورمون های کنترل کننده اشتها را نیز به خوبی کنترل نماید. در با افت اشتهای کاذب در افراد می تواند علتایجاد حس سیری به زمان طویل گردد. 

ضمن آنکه مصرف پروتئین جهت شدت بخشیدن به فرآیند سوخت و ساز در بدن می گردد. این ماده غذایی مورد قیمت علاوه بر این که کم کالری است، در هر ۱۰۰ گرم حاوی ۲۰ گرم پروتئین و تنها ۲۰۰ کالری انرژی می باشد. به همین علت مصرف آن به ورزشکاران و به اختصاصی بدنسازان به شدت پیشنهاد می گردد. 

۹- پیشگیری و درمان التهاب

التهاب عامل مهم تعداد بسیاری از بیماری ها در انواع گوناگون سرطان ها، بیماری های قلب و عروقی و حتی دیابت است. خوشبختانه مصرف ماهی سالمون به طور موثری بر افت التهاب در افرادی که در معرض انواع بیماری ها قرار دارند موثر است. 

۱۰- مناسب خانم های باردار و کودکان

پزشکان مصرف ماهی سالمون را در دوران بارداری به شدت پیشنهاد می کنند. علت این کار نیز مغذی بودن آن و تامین کننده قسمت وسیعی از نیاز تغذیه ای مادر و جنین می باشد. مواد مغذی این ماهی به رشد ذهنی و جسمی جنین پشتیبانی شایانی می نماید و جهت سلامت قلب مادر و افت چاقی زیان اور در دوران بارداری می شود. 

مواد الزامی برای رشد جنین و کودکان در حال رشد نظیر پروتئین، آهن، ویتامین D، امگا ۳، گروه ویتامین های B و… به وفور در سالمون یافت می شود و از ابتلا به بیماریهای گوناگون و اختلالات رشد در آنها پیشگیری می نماید. 

زیان های و محدودیت های منفعت گیری از سالمون

همانند هر ماده غذایی، مصرف بیشتر از حد ماهی سالمون نیز می تواند مضراتی برای سلامتی انسان داشته باشد. بطور مثال با مصرف نامتعادل آن امکان پذیر ریسک ابتلا به سرطان را بالا ببرید. این چنین به علت وجود درصد پایین جیوه در سالمون، در صورت مصرف بیشتر از حد با خطر مسمومیت به اختصاصی در کودکان و خانم های باردار روبه رو خواهیم می بود. 

در نظر داشته باشید در سالمون های پرورشی امکان پذیر مقادیری از آنتی بیوتیک ها یا رنگ، به ماهی تزریق شده باشد که مصرف آن در طویل زمان مشکل ساز خواهد شد. 

مقدار مصرف ایده آل

به طور کلی همه مواد غذایی با مصرف متعادل می توانند به سلامتی افراد پشتیبانی نمایند. در خصوص ماهی سالمون مقدار مصرف ایده آل حداقل ۲ وعده در هر هفته است تا تامین کننده مواد مغذی مورد نیاز بدن بوده، از ابتلا به بیماری های گوناگون پیشگیری نماید. 

سالمون ها از خوشمزه ترین نوع ماهی ها می باشند که روش های طبخ متنوعی نیز دارند. به این علت می توانید با مصرف غذاهای متنوع حاوی سالمون، اسیدهای چرب الزامی برای بدن و انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز خود را تامین نمائید. این چنین رژیم غذایی سلام و غنی برای زندگی با کیفیت تر در اختیار داشته باشید. 

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی