جنگ بر سر انحصار «کباب ترکی»، محبوبترین غذای خیابانی در اروپا؛ ترکیه به کمیسیون اروپا شکایت برد_آینده
به گزارش آینده
بنا بر گزارشها، ترکیه در ماه آوریل درخواستی را برای ثبت دونر کباب یا همان کباب ترکی به کمیسیون اتحادیه اروپا ارسال کرد تا فقط تولیدکنندگانی که مطابق با روش ثبت شده به پخت آن عمل میکنند، بتوانند نسبت به تشکیل آن عمل کنند.
تولیدکنندگان آلمانی با اراعه مخالفت خود نسبت به خواست ترکیه در سطح اتحادیه اروپا در ۲۵ ژوئیه (۴ مرداد ۱۴۰۳)، مناقشهای را به راه انداختهاند که اغاز گر یک دوره شش ماهه حل اختلاف شده است. این دوره ۶ ماهه حل اختلاف با مشاوره کشورهای عضو اتحادیه اروپا در رابطه مالکیت معنوی به آخر خواهد رسید.
سخنگوی کمیسیون اروپا به یورونیوز تایید کرد که درنهایت با این خواست مخالفت شده است، اگرچه مدیران اجرایی اتحادیه اروپا از تایید این نتیجه خودداری کردند.
دو منبع نزدیک به این نوشته به یورونیوز انها گفتند که وزارت فدرال غذا و کشاورزی آلمان، مستقر در بن، مخالفت خود را با این خواست ترکیه اراعه کرده است. این منبع های اظهار داشتند که این وزارتخانه آلمانی بر پایه بازخورد و مواضع اراعه شده توسط چندین تولیدکننده آلمانی عمل کردهاند و مقاومت در برابر خواست ترکیه را منعکس کننده موضع تولیدکنندگان آلمانی و نه دولت آلمان میدانند.
مرحله بعدی این فرآیند شامل برسی پذیرفتن مخالفت توسط کمیسیون و سپس تسهیل مذاکرات بین خواستکننده و طرف ناموافق است. در همین باره تا شش ماه به دو طرف زمان داده میشود تا به توافق برسند. اگر توافق حاصل شود، باید ظرف یک ماه به کمیسیون گزارش داده شود.
در هر صورت چه توافقی حاصل شود و چه نشود، تصمیم نهایی در رابطه ثبت این خواست با کمیسیون خواهد می بود.
برچسب «حفاظت از دستپخت سنتی»
ترکیه به جستوجو دریافت برچسب «حفاظت از دستپخت سنتی» است، شبیه آنچه به پیتزا ناپولی ایتالیا و ژامبون سیرانو اسپانیایی اعطا شده است. علیرغم آنکه این برچسب بیشترین سطح حفاظت معنوی برای غذا در اروپا را اراعه نمیدهد، با این حال، مقصد خواست ترکیه از ثبت دونر در اروپا حصول مطمعن از آن است تا پخت دونر تنها به تولیدکنندگانی که به راه حلها و مشخصات ثبت شده پایبند می باشند، محدود شود.
در صورت موافقت برشهای گوشت گاو و بره « به طور افقی با ضخامت ۳تا ۵ میلیمتر بریده خواهد شد» و تنها در این صورت میتوانند به گفتن دونر برچسبگذاری شوند. در همینباره برشهای مرغ هم باید ۱ تا ۲ سانتیمتر ضخامت داشته باشند.
به گمان زیاد اراعه این جزئیات فنی علت مهم اصطکاک بین تولیدکنندگان آلمانی و ترکیهای در رابطه محبوبترین غذای خیابانی آلمان است.
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها