دوئل صبحگاهی قهوه و چای؛ کدامیک برای سلامتی مفیدتر است؟

دوئل صبحگاهی قهوه و چای؛ کدامیک برای سلامتی مفیدتر است؟_آینده


به گزارش آینده

تنها در تعداد محدودی از کشورهای دنیا و در راس آن‌ها فرانسه مصرف قهوه زیاد تر از مصرف چای است. در فرانسه مقدار مصرف سالانه قهوه ۵.۱ کیلوگرم در قیاس با تنها ۲۳۰ گرم چای است. خوشبختانه هر دو نوشیدنی‌ نه برای سلامتی ضرری ندارند که مطالعات متعدد نشان داده‌اند که هر دو در صورت مصرف به‌اندازه می‌توانند از بیماری‌های قلبی عروقی و برخی سرطان‌ها، به اختصاصی سرطان‌های گوارشی، به لطف مواد فعال خود همانند کافئین و پلی فنول‌های آنتی اکسیدانی جلوگیری کنند. با این حال، هر کدام از این نوشیدنی‌ها مزایای خاص خود را دارد که کفه ترازو را بسته به نیاز فرد به سود خود سنگین می‌کند.

مزایا خوردن قهوه اما نه به مقدار زیاد!

قهوه از شهرت بدی برخوردار است چون می‌تواند شما را عصبانی کند، اضطراب را افزایش دهد و یا علتلرزش شود، اما این موارد فقط در صورت مصرف بیشتر از حد آن (پنج تا شش فنجان در روز) اتفاق می‌افتد و نوشیدن آن در مقادیر متوسط ​​سودمند است. به گفتن مثال، تاثییر انقباضی آن بر روی عروق به پیشگیری از میگرن پشتیبانی می‌کند.

فیلم نشست را منتشر کنید
ادامه مطلب

علاوه بر این، در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۲ در مجله اروپایی قلب و عروق انتشار شد، نشان داد که نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افت می‌دهد

قهوه بدون کافئین نیز می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را به نصف افت دهد، آن هم در صورتی که به مقدار چهار فنجان در روز مصرف شود. محققان چینی این نوشته را برای کارکرد کافئیک اسید و کلروژنیک اسید مرتبط می‌دانند که از تبدیل آمیلین-هورمونی در پانکراس- به شکل سمی جلوگیری می‌کند.

بودجه پژوهشی اندازه چند شب کار در اسنپ هم نیست!/ ۵۰ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مهاجرت کرده‌اند
ادامه مطلب

قهوه حافظه را بهبود می‌بخشد

مطالعات اپیدمیولوژیک و تجربی بسیاری مزایا آن را بر روی بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون مشخص می کند. در سال ۲۰۲۱، یک مطالعه در لیل تأثیر کافئین را بر عملکردهای شناختی بیمارانی که از اشکال اولیه یا متوسط ​​این بیماری‌های عصبی رنج می‌برند، برسی کرد.

با این حال، قهوه یک دارو نیست. اگرچه تمرکز را بهبود می بخشد، اما برای زنان باردار و جوانان در حال رشد پیشنهاد نمی شود، چون چرخه اولیه خواب را مختل می کند.

چای بنوشید بخصوص از نوع سبزش!

چای به لطف آسیایی‌ها که مصرف کنندگان بزرگ آن می باشند، از اقبال خوبی برخوردار است و توانست یک انقلاب کوچک نیز در فرانسه تشکیل کند، امری که روز به روز بر نوشیدن چای سبز در فرانسه افزود.

نوشیدن چای یک عادت سالم است، چون پلی فنول‌های حاضر در آن سطح گلوکز خون را افت خواهند داد. مطابق یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ در کره جنوبی، نوشیدن یک یا دو فنجان چای در طول یک وعده غذایی می تواند وزن را افت دهد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

تاثییر چای بر استرس

پیشتر در سال ۲۰۰۷، محققان ژاپنی نشان دادند که  تاثییر کاهنده چای بر روی استرس ناشی از تیانین است. این چنین به علت این ترکیب است که چای همانند قهوه علتافزایش سریع انرژی و هوشیاری نمی شود، چرا که تیانین حاضر در چای تاثییر اسایش بخشی بر مغز دارد و تاثییر تحریک کننده تئین (کافئین حاضر در چای) را متعادل می کند.

۱۴ مورد از خواص چای ماسالا که باید بدانید_آینده
ادامه مطلب

فلوراید

از جنبه نوشیدن هم چای می تواند سودمند باشد. سرشار از فلوراید است و به مبارزه با پوسیدگی دندان پشتیبانی می‌کند. اما باید مواظب تاثییر رنگی آن می بود، چون فلوراید بیشتر از حد علتایجاد لکه‌های زرد یا قهوه‌ای بر روی دندان‌ها می شود. هر چه برگ‌های چای زیاد تر بر روی گیاه آن باقی بمانند، فلوراید بیشتری در آنجا انباشته می‌شود. به این علت ترجیح داده می شود که چای سیاه را زیاد ارزان خریداری نکنید، چون زیاد تر از چای‌های قدیمی تهیه خواهد شد.

جلوگیری از آرتروز

یکی دیگر از مزایای غیرمنتظره چای جلوگیری از آرتروز است. یک تیم آمریکایی نشان داد که نوشیدن سه یا چهار فنجان چای در روز، تبدیل افت پروتئین‌ها و آنزیم های صدمه‌رسان به مفاصل می‌شود. بر پایه مطالعه‌ای که در  سال ۲۰۱۴ در کره‌جنوبی انجام شد، تزریق کاتچین‌های حاضر در چای حتی علتکاهش دیدنی تعداد افراد مبتلا به آرتریت شد.

فروش فیلم‌های در حال اکران از ۱۴۹ میلیارد تومان گذشت
ادامه مطلب

طریقه مصرف چای

برای منفعت مندی کامل از مزایا چای، روش تهیه آن نقشرمهمی در نگه داری فوایدش دارد. باید بگذارید تا بین ۳ ۵ دقیقه دم بکشد تا ۸۰٪کافئین و ۸۵٪ آنتی اکسیدان‌های آن پخش شود. در موقع مصرف چای کیسه‌ای نیز باید آن را تکان داد تا اجزای آن راحت‌تر آزاد شوند. اما باید مواظب مصرف زیاد چای می بود، چون مصرف چای به مقدار زیاد، جذب آهن با منشاء گیاهی را توسط بدن کند می کند. به این علت مصرف آن برای افراد کم خون و به اختصاصی زنان باردار در طول وعده های غذایی پیشنهاد نمی شود.

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی