با انفجار قراردادهای سدسازی مشکوک و نابودکننده در سرزمین روبه رو هستیم_آینده
به گزارش آینده
فرشاد مومنی با گفتن این که برخی میخواهند دو روز، مدیریتِ به قول خودشان بیدردسر داشته باشند، اما مقامات کلیدی سرزمین را نسبت به حیاتیترین روندهای نابود کننده سرزمین غیرحساس میکنند، او گفت: نرخ فرونشست زمین در ایران بیشتر از ۵ برابر میانگین جهانی شده است.
وی در ادامه افزود: در این چنین شرایطی اسم سندی که انتشار کردهاند را برنامه گسترش میگذارند که در آن به هیچ یک از این موارد اعتنا نشده و اهتمام شدیدتر به همه عرصههایی دارند که بحران آب و فرونشست را شدت میبخشد. اتلاف منبع های و بحران سازیهای سیستمی که به واسطه انتقال بین حوزهای آب صورت میگیرد، زیاد روشن و هشدار دهنده است و این مناسبات آنچنان عریان می باشند که نمیتوان او گفت افرادی آن را نمیفهمند!
دکتر فرشاد مومنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی که در نشست «آب، آمایش سرزمین و گسترش پایدار» سخن میاو گفت، با یادآوری این که به اذعان کارشناسان اگر ضایعات محصولات کشاورزی را افت دهیم، ۱۰ برابر پروژههای مشکوک، رانتی و فاسد انتقال بین حوزهای آب میتوانیم ثمر و پایداری داشته باشیم و اکوسیستممان را سالم نگه داریم، او گفت: در عین این که این هشدارها داده میشود ما با انفجار قراردادهای سدسازیهای مشکوک و نابود کننده در سرزمین روبه رو هستیم. در ۵ سال اول سپس از جنگ، به اندازه نزدیک به ۲ برابر کل سدهایی که در ۵۰ سال قبل از آن ساخته شده می بود قرارداد تازه سدسازی امضا کردیم! ببینید چه مقدار غیرعادی است! سپس هم تا سخن عالمانه کارشناسی زده میشود میگویند او منتقد است و منتقد هم اپوزیسیون است!
این اقتصاددان با گفتن این که کتاب «اعتراض، خروج و وفاداری» که ۴۰ سال قبل نوشته شده آورده است که به حکومتگران آموزش دهید که طرفداران و خیرخواهان واقعی شما منتقدینتان می باشند و نه چاپلوسان و فریبکاران، تصریح کرد: این که از نقد آشفته میشوید، غیر از این که مشکوک فاسد و ضد گسترش برسی میشود، یک سقوط اخلاقی هم هست. مظلومتر از منتقدین ایران به ندرت در دیگر مناطق دنیا اشکار میشود. مجانی به طور شبانه روزی عمرشان را میگذارند تا ذخیره آگاهی را ارتقا دهند و سپس آن را دو دستی به حکومت تقدیم میکنند. سپس رسانههایی که خدا میداند چطور با سفله گزینی رشد کردهاند و مافیای رسانهای را شکل داده اند، تا حرفی زده میشود که به منافع رانتی و فاسد اصابت دارد، اغاز لجنپراکنی و برچسب زنی و اپوزیسیون پنداری منتقد میکنند. این چه شعوری است که نسبتی با دین، علم و توانایی تاریخی کشورمان ندارد.
به حرف های مومنی؛ اتلاف منبع های و بحران سازیهای سیستمی که به واسطه انتقال بین حوزهای آب صورت میگیرد، زیاد روشن و هشدار دهنده است و این مناسبات آنچنان عریان می باشند که نمیتوان او گفت افرادی آن را نمیفهمند!
صرف میلیاردها دلار در چارچوب مناسبات رانتی، فاسد و مشکوک انتقال آب
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد با گفتن این که در همه دنیا بیشتر از ۷۰ درصد واحدهای فولاد و پتروشیمی در کنار دریاها ساخته شدهاند، افزود: در چارچوب مناسبات رانتی، فاسد، مشکوک و جاهلانه این واحدها را به خشکترین مناطق ایران بردهاند و سپس میگویند میلیاردها دلار هزینه کنیم که آب به آنها برسانیم! آن هم چه آبی، آب شیرین! ببینید در این مملکت چه خبر است! اینها با امنیت ملی پیوند میخورد. سال ۱۹۹۰ اندیشکده «کلاب رم»، در گزارشی هشدار داد که سه، چهارم جنگهایی که در قرن بیست و یکم، چه به طور داخلی و چه خارجی رخ خواهد داد، بر سر منبع های آب شیرین است. آیا فردی در سرزمین ما نباید این هشدار را جدی بگیرد؟!
فاسدها و چاپلوسها خیرخواه شما نیستند، آنها را از اطراف خودتان دور کنید
این عضو هیات علمی دانشگاه با گفتن این که کارشناسان محیط زیست صد جور هشدار دادهاند که تخریب محیط زیست، ضد امنیت ملی، سلامت مردم و ضد گسترش پایدار سرزمین است، اما برای آنها پروندهسازی میکنند، اضافه کرد: در تاثییر فکر نادرست فکر میکنند منتقدان خیرخواه نیستند و نمیفهمند! در حالی که باید بدانید فاسدها و چاپلوسها خیرخواه نیستند، اگر میخواهید سرزمین نجات اشکار کند، آنها را از اطراف خودتان دور کنید.
آمار تکان دهنده از زلزلهها در کرمان و اصفهان
مومنی با گفتن این که با شدت گرفتن بحران آب، گسلهای غیرعادی اشکار میشود که این گسلها ضمن افزایش صدمهپذیری ما را در برابر تکانههای زلزله ای، دهها مفسده دیگر برای ما پدیدار میکند، اظهار داشت: به همین علت در اندیشه گسترش، نااطمینانیهای با منشا طبیعت، برتری داده میشود. مرکز لرزه نگاری سرزمین در گزارشی گفتن کرده که سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۸ هزار و ۶۳۰ لرزه در سرزمین توانایی کردیم. در کرمان ۱۶۷ لرزه با شدت بالای ۴ ریشتر و در اصفهان حداقل ماهی یک مورد لرزش بالای ۵ ریشتر رخ داده است. اینها ناپایداری و نااطمینانی را به شکل سیستمی خود بازتولید میکنند. به این علت اینگونه نیست که بشود هم چنان با ول انگاری این مسیر را در ادامه گفت.
نرخ فرونشست زمین در ایران بیشتر از ۵ برابر میانگین جهانی
این اقتصاددان یادآورشد: تیر ماه سال قبل، یکی از مسئولان سازمان منبع های طبیعی سرزمین در گزارشی او گفت سالانه یک میلیون هکتار بیابان به سرزمین ما اضافه میشود و نرخ فرونشست زمین در ایران بیشتر از ۵ برابر میانگین جهانی شده است.
مومنی با گفتن این انتقاد که در این چنین شرایطی برخی اسم سندی را برنامه گسترش میگذارند، اما به هیچ یک از این موارد اعتنا نمیکنند و اهتمام شدیدتر به همه عرصههایی دارند که بحران آب و فرونشست را شدت میبخشد، او گفت: شما با این روش در ایران ناپایداری را سیستمی میکنید. در مقام ادعا مگر نمیگوییم علوی هستیم و مگر علی بن ابیطالب به عدل شناخته نمیشود، اما نمودهای نابرابریهای وحشتناک منطقهای در سرزمین ما زیاد خطرناک است و در شرایطی که ما کشوری هستیم که ۱۶ استان مرزی داریم این کارکرد میتواند برای ما بحران امنیت ملی تشکیل کند. با هفت سرزمین مرز خشکی و با ۶ سرزمین مرز آبی داریم از کل ۳۱ استان ایران ۱۶ استان مرزی است.
در این شرایط در تاثییر غفلت از تشکیل محوری، ناپایداریها، فقرگستریها و وابستگیهای ذلتآور را افزایش دادن ببینید چه بر سر سرزمین میآورد!
دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها
منبع