برای تقویت حافظه چی بخوریم؟

برای تحکیم حافظه چی بخوریم؟_آینده


به گزارش آینده

به‌گزارش «مدیکال‌اکسپرس»؛ رژیم‌های غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، ماهی، چربی‌های سالم‌ و گیاهان یا دانه‌ها، کارکرد حافظه مغز را تحکیم می‌کند. در ادامه مروری داریم بر این خوراکی‌ها:

میوه‌ها به خصوص خانواده توت

توت‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان می باشند که می‌توانند از مغز در برابر صدمه اکسیداتیو محافظت کنند و از پیری زودرس و زوال عقل که حافظه را تضعیف می‌کند، جلوگیری کنند. دراین‌بین، زغال‌اخته منبع غنی آنتوسیانین و دیگر فلاونوئیدهاست که می‌تواند کارکرد مغز را بهبود بخشد. انگور سرشار از رسوراترول، یک ترکیب بهبوددهنده حافظه است.

انگور سرشار از پلی‌فنول است که ظرفیت تحکیم کارکرد مغز را دارد. هندوانه دارای غلظت بالایی از لیکوپن، یکی دیگر از آنتی‌اکسیدان‌ها است. هندوانه این چنین منبع خوبی از آب است که برای سلامت مغز سودمند است. آووکادو میوه‌ای سرشار از چربی تک‌غیراشباع است که مصرف متعادل آن، کارکرد حافظه را با پشتیبانی به بهبود سطح کلسترول خون بهبود می‌بخشد.



سبزیجات برگ دار

چغندر سرشار از نیترات است، یک ترکیب طبیعی که می‌تواند رگ‌های خونی را گشاد کند و اجازه دهد اکسیژن بیشتری به مغز برسد.سبزی‌های تیره و برگ‌دار به‌خاطر آنتی‌اکسیدان‌هایی همانند ویتامین C شناخته خواهد شد و ثابت شده که ازدست‌دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را افت خواهند داد. این سبزی‌ها این چنین سرشار از فولات می باشند که می‌تواند حافظه را با افت التهاب و بهبود گردش خون در مغز بهبود بخشد.



غلات کامل و حبوبات

گندم پرک، کوسکوس سبوس‌دار، نخود، جو دوسر، سیب‌زمینی شیرین و لوبیا سیاه مثالهایی از کربوهیدرات‌های پیچیده می باشند. این کربوهیدرات‌ها سرشار از ویتامین B می باشند که بهبوددهنده حافظه است.

غذای دریایی

بر پایه این فهرست تغذیه تعداد بسیاری از ما کمبودهای اساسی دارد اما احتمالا جدی ترین قسمت ماجرا مصرف ماهی باشد. گرانی ماهی از طرفی و ذائقه تعداد بسیاری از ما علتشده سراغ این غذای سودمند نرویم و بر گوشت قرمز که زیان زیاد تر و منفعت به مراتب کمتری دارد اصرار کنیم اما ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب می باشند.ثابت شده که خوردن ماهی برای یک تا دو ‌بار در هفته حافظه را هم بهبود می‌بخشد.

گیاهان یا دانه‌ها

دانه‌های کاکائو منبع غنی فلاونوئیدها می باشند که به‌اختصاصی در جلوگیری از صدمه‌های ناشی از افزایش کلسترول LDL، محافظت از پوشش شریان‌ها و جلوگیری از لخته‌شدن خون زیاد مهمند. کاکائو این چنین حاوی آرژنین است، ترکیبی که گشادشدن عروق خونی را افزایش می‌دهد. رزماری علتافزایش جریان خون به مغز، بهبود تمرکز و حافظه می‌شود. عطر نعناع هم علتتقویت حافظه می‌شود.دانه‌های کنجد منبع غنی اسید آمینه تیروزین می باشند که برای تشکیل دوپامین، یک انتقال‌دهنده عصبی مسئول هوشیاری مغز و تیز نگه‌داشتن حافظه ملزوم است.



اما در کنار تغذیه

هرچند تغذیه نقش مهمی در حافظه دارد اما در کنارش باید چند مسئله دیگر را مورد نظر قرار داد. یکی از راه های تحکیم مغز و شارژ مجدد آن استراحت کردن است. بعضی اوقات جدول حل کنید. تلاش کنید به جای منفعت گیری از گوشی برای شماره گرفتن یا مکان یابی از ذهن تان منفعت گیری کنید. راستی خنده هم یک فعالیت ضد استرس طبیعی است و استرس هم علتکاهش قوت‌های مغزی می‌شود. به‌اندازه‌ کافی بخوابید. ورزش کنید. مایعات کافی مصرف کنید؛ ذهن تان را با یاد گرفتن چیزهای تازه فعال نگه دارید و…

دسته بندی مطالب
اخبار کسب وکارها

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزش، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری را در آینده دنبال کنید.

خبرهای ورزشی

خبرهای اقتصادی

اخبار فرهنگی

اخبار تکنولوژی

اخبار پزشکی



منبع