پیری مغز را معکوس کنید
متخصصان جواب خاص نورونی را شناسایی کردند که با واسطه ژنی به نام OXR۱ انجام میبشود و با راهبردهایی همانند روزهداری متناوب و رژیمهای غذایی کم کالری تحکیم میبشود. دکتر کنت ویلسون، محقق ارشد این تحقیق او گفت: هنگامی افراد مقدار غذای مصرفی خود را محدود میکنند، طبق معمولً فکر میکنند که امکان پذیر بر دستگاه گوارش یا تجمع چربی آنها تأثیر بگذارد و نه لزوماً در رابطه تأثیر آن بر مغز است.
این تحقیق که با منفعت گیری از مگسهای میوه و سلولهای انسانی انجام شد، نشان داد که چطور محدودیت غذایی پیری را به تاخیر میاندازد و پیشرفت بیماریهای عصبی را کند میکند.
نتایج بازدید نشان داد: راهبردهایی همانند روزهداری متناوب یا محدودیت کالری که مواد مغذی را محدود میکنند، امکان پذیر سطوح این ژن را برای واسطهسازی اثرات محافظتی آن افزایش دهند. این ژن عامل مهم انعطافپذیری مغز است که از پیری و بیماریهای عصبی محافظت میکند.
کارشناسان نزدیک به ۲۰۰ گونه مگس را با عرصههای ژنتیکی و رژیمهای غذایی گوناگون اسکن کردند. آنها پنج ژن، ازجمله دو ژن با همتایان ژنتیکی انسان را شناسایی کردند که بهطور قابلتوجهی بر طول عمر تحت محدودیتهای غذایی تأثیر میگذارد.
اشکار شد که OXR۱ بر کمپلکس رترومر تأثیر میگذارد که برای بازیافت پروتئینها و لیپیدهای سلولی و نگه داری نورونها حیاتی است. این مسیر برای محافظت از نورونها تحت محدودیتهای مواد مغذی حیاتی است.
رترومر مکانیسم مهمی در نورونها است چون سرنوشت همه پروتئینهایی را که داخل سلول خواهد شد، تعیین میکند. محققان دریافتند که mtd/OXR۱ کارکرد رترومر را نگه داری میکند و برای پیری سالم مغز و طول عمر طویل مرتبط با محدودیتهای غذایی الزامی است.
محققان دریافتند که افزایش mtd در مگسها علتمیبشود آنها عمر طویلتری داشته باشند و این علتشد که محققان گمان بزنند که گفتن بیشتر از حد OXR۱ در انسان امکان پذیر به افزایش طول عمر پشتیبانی کند. قدم بعدی شناسایی ترکیبات خاصی است که سطوح OXR۱ را در طول پیری افزایش خواهند داد تا پیری مغز را به تاخیر بیندازند.
رژیم غذایی بر همه فرآیندهای بدن شما تأثیر میگذارد. فکر میکنم این کار از کوششها برای پیروی از یک رژیم غذایی سالم حمایتمیکند چون آنچه میخورید زیاد تر از آنچه میدانید تأثیر میگذارد.
نتایج این تحقیق در مجله Nature Communications انتشار شده است.
منبع